ΚεντρικήΟμορφιά

Πέντε σωτήριες συμβουλές για να κρύψουμε το διπλοσάγονο! Δεν είναι τέλειο;

22/9/2022

Πολύ συχνά μπορεί να το παρακάνουμε με τις λεπτομέρειες της ομορφιά μας, αλλά το διπλοσάγονο είναι ένα σημείο που μας απασχολεί, δικαιολογημένα. Ανεξάρτητα από το βάρος, την ηλικία ή τον τρόπο ζωής μας, το διπλό πηγούνι μπορεί να εδραιωθεί και να επηρεάσει την εικόνα και τηΝ ψυχολογία μας. Με 5 εύκολα βήματα, τώρα μπορούμε να καμουφλάρουμε την κατάσταση… Ξεκινάμε;

1. Το σωστό περίγραμμα

Ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να κρύψουμε το διπλοσάγονο είναι να προσέξουμε ιδιαίτερα το περίγραμμα του προσώπου μας και ειδικότερα, την περιοχή του πηγουνιού.

Επιλέγουμε ένα μέικαπ περίπου δύο τόνους σκουρότερους από την απόχρωση της επιδερμίδας μας, σε μια ψυχρή, ματ απόδοση και χρησιμοποιούμε επίσης, το κονσήλερ.

Απλώνουμε ακριβώς πάνω στο οστό της γνάθου το κονσήλερ, για να δώσουμε φως και ένταση και κάτω από αυτό, το σκουρόχρωμο μέικαπ. Φροντίζουμε να δουλέψουμε καλά τις αποχρώσεις, αναμειγνύοντας τις, ώστε να μην δημιουργηθούν σκληρές γραμμές ή μπαλώματα με χρώμα. Τελειώνοντας, περνάμε την περιοχή με πούδρα.

2. Το ρουζ σε στρατηγική θέση

Δεν είναι μόνο το contouring, που μπορεί να καμουφλάρει ένα διπλό πηγούνι! Ακόμα  μία τεχνική μακιγιάζ μπορεί να κάνει το θαύμα της και δεν είναι άλλη, από το ρουζ. Εφαρμόζοντας το σωστά, μπορεί να καμουφλάρει και το διπλοσάγονο! Τι κάνουμε;

Απλώνουμε το χρώμα υγείας στα μάγουλα και στους κροτάφους, κάτω από την κοιλότητα των ζυγωματικών και πέρα από τη γραμμή του σαγονιού. Πετυχαίνοντας τη σωστή ανάμειξη θα εξασφαλίσουμε όμορφη επιδερμίδα, χρώμα υγείας και θα κρύψουμε και το διπλό πηγούνι μας, έτσι απλά!

3. Το κατάλληλο κόψιμο των μαλλιών

Το κόψιμο των μαλλιών μας πάλι, μπορεί να τονίσει ή να κρύψει το διπλοσάγονο. Επιλέγοντας το σωστό καρέ θα επιμηκύνουμε την εικόνα του προσώπου και του λαιμού μας, απομακρύνοντας τα βλέμματα από την προβληματική περιοχή!

Το ιδανικό μήκος για να το πετύχουμε είναι στο ύψος των ώμων. Μάλιστα, η τάση του κουρέματος «midi-flick» είναι δημοφιλής αυτό το φθινόπωρο. Δηλαδή, μεσαίου μήκους μήκη σε στρώσεις και ανοιγόμενα άκρα. (Για περισσότερες πληροφορίες 

Προσοχή! Δεν κόβουμε ποτέ τα μαλλιά μας καρέ μέχρι το πηγούνι! Με αυτόν τον τρόπο, θα τραβήξουμε την προσοχή στο διπλοσάγονο και θα τονίσουμε περισσότερο τη στρογγυλότητα του προσώπου μας.

Μια ακόμα πρόταση για να καμουφλάρουμε το διπλοσάγονο με το κόψιμο των μαλλιών μας είναι και το ντεγκραντέ σε μεγάλες, όμως, στρώσεις. Επιλέγοντας να δημιουργήσουμε μακριές στρώσεις θα ελαφρύνουμε το πρόσωπό μας από το βάρος των μαλλιών και θα τραβήξουμε τα βλέμματα στο κάτω μέρος τους και όχι στο πηγούνι!

4. Το ιδανικό χτένισμα

Αφού έχουμε επιμεληθεί το σωστό κόψιμο, σειρά έχει τώρα και το ιδανικό χτένισμα των μαλλιών μας. Θέλουμε να αποφύγουμε να πέφτουν τα μαλλιά γύρω από το πρόσωπό μας, καθώς έτσι θα δημιουργηθεί ένα στρογγυλό σχήμα που θα τονίζει το διπλοσάγονο!

Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε λοιπόν, είναι να απομακρύνουμε όσο μπορούμε τα μαλλιά από το πρόσωπό μας! Εάν μάλιστα, έχουμε ένα ντεγκραντέ κόψιμο, τότε θα χτενίσουμε τα επίπεδα προς τα πίσω με αποτέλεσμα η εικόνα μας να εστιάσει στο πρόσωπο και όχι στο διπλό μας πηγούνι!

5. Η ευθύγραμμη στάση

Ίσως η πιο εύκολη, πρακτική συμβουλή! Φροντίζοντας να κρατάμε το σώμα μας σε ευθύγραμμη στάση κολακεύουμε τη συνολική μας εικόνα και δεν δίνουμε την ευκαιρία στα βλέμματα να εστιάσουν στο διπλό μας πηγούνι.

Η συμβουλή της γιαγιάς μας λοιπόν, για τη στάση του σώματος που προτείνει τους ώμους προς τα έξω και την κοιλιά προς τα μέσα, σήμερα μπορεί να εξελιχθεί! Δεν έχουμε παρά να κρατήσουμε το κεφάλι μας σε ευθεία και ίσως, με μια ανάλαφρη κλίση προς τα επάνω.

Και φυσικά, δεν ξεχνάμε πως το χαμόγελο είναι το καλύτερο γιατρικό! Θα κάνει τόσο εμάς, όσο και τους γύρω μας να αισθανθούν καλύτερα, θα δείξουμε ομορφότερες, πιο γοητευτικές και το κυριότερο; Χωρίς καθόλου μακιγιάζ!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: 20η Εθελοντική Αιμοδοσία Εργαζομένων

xristiana

Έλαιο δενδρολίβανου: Τα οφέλη του για τα μαλλιά σας

xristiana

Δωρεάν Webinar Για Την Ανακουφιστική Φροντίδα Και Νοσηλεία Στο Σπίτι

xristiana