News ΑΜΕΑΚεντρική

Πάτρα: Πρόσβαση για όλους του μαθητές ΑμεΑ σε όλα τα σχολεία (ΦΩΤΟ)

26/9/2022

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Δήμου Πατρέων:

Η Αντιδημαρχία Παιδείας & Αθλητισμού ενημερώνει τον Πατραϊκό λαό υπεύθυνα ότι κανένας μαθητής ΑμεΑ στην πόλη μας δεν έχει πρόβλημα προσβασιμότητας στο σχολείο του.

Ειδικότερα για το 2ο Γυμνάσιο Πάτρας, για το οποίο προκλήθηκε αδικαιολόγητος θόρυβος που έπεσε στο κενό, όπως θα πέσει και η επιχειρούμενη δίκη προθέσεων που στήθηκε παρά την επίλυση του προβλήματος, επισημαίνεται :

  1. Η τουαλέτα ΑμεΑ και η ράμπα πρόσβασης κατασκευάστηκαν πριν την έναρξη των μαθημάτων, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που δημοσιοποιούμε.
  2. Στις δύο άλλες προϋπάρχουσες ράμπες πρόσβασης βελτιώθηκε η κλίση για να μπορεί ο μαθητής ΑμεΑ να αυτοεξυπηρετείται, επίσης πριν την έναρξη των μαθημάτων, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες που δημοσιοποιούμε.
  3. Το ασανσέρ που θα διευκολύνει το μαθητή ΑμεΑ να παρακολουθεί τα δύο ωριαία μαθήματα την εβδομάδα στον 3ο όροφο (η τάξη του είναι στο ισόγειο) και τις σχολικές γιορτές στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που είναι επίσης σε όροφο, σύμφωνα με την αρ. πρωτ. 95/15-9-2022 σύμβαση (άρθρο3) της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης με τον ανάδοχο του έργου (Διαύγεια 22SYMV011248738), θα έχει εγκατασταθεί το αργότερο στις 13 Οκτωβρίου ημέρα Πέμπτη.
  4. Ο μαθητής ΑμεΑ  με τη μέριμνα του Διευθυντή του σχολείου και των καθηγητών δεν έχει χάσει καμία ώρα μαθήματος και δεν θα χάσει μέχρι την εγκατάσταση του ασανσέρ. Επίσης ο μαθητής δεν έχει χάσει καμία γιορτή ή άλλη εκδήλωση του σχολείου.
  5. Οι διαδικασίες για την εγκατάσταση του ασανσέρ ξεκίνησαν στις αρχές Μαΐου 2022 και στη σύμβαση (άρθρο 2-Γ) αναφέρονται οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις, μελέτες και πιστοποιήσεις στις οποίες εμπλέκονται και άλλοι οργανισμοί.
  6. Το έγγραφο με αρ. πρωτ. 435800 της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων είναι σαφέστατο κι επιβεβαιώνει ότι το 2ο Γυμνάσιο προστατεύεται από την εν λόγω υπηρεσία, η οποία είχε απαγορεύσει άλλη τεχνική παρέμβαση του Δήμου Πατρέων στο πρόσφατο παρελθόν και στο πλαίσιο της ανακαίνισης  του σχολείου κι εύλογα εκφράστηκε η ανησυχία τυχόν πρόσθετων αδειοδοτήσεων πέραν των κλασσικών.

Η Δημοτική Αρχή παρά τις μεγάλες δυσκολίες που προκαλεί η υποχρηματοδότηση των δήμων (η πόλη μας έλαβε από το κράτος μόνο 24 εκ. ευρώ από τα 91 που δικαιούται), τις συνεχείς αρμοδιότητες που μεταβιβάζει το κράτος στους δήμους χωρίς αυτές να συνοδεύονται από αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις, την ενεργειακή κρίση και την έλλειψη μόνιμου προσωπικού, θα συνεχίσει να έχει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της τα σχολεία και θα διεκδικεί αγωνιστικά όλα όσα αξίζουν στα παιδιά μας.

Πηγή: https://dete.gr

Related posts

ΔΕΣΦΑ: Μόλις 2 φορτία LNG τον Σεπτέμβριο στη Ρεβυθούσα

xristiana

Ο πανελλήνιος διαγωνισμός διαστημικής CanSat in Greece επιστρέφει!

xristiana

Εξωσωματική μπορούν να κάνουν όλες οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα γονιμότητας;

xristiana