News ΑΜΕΑΚεντρική

Πάτρα: Πορεία Και Εκδηλώσεις Από Το Δήμο Για Την Παγκόσμια Ημέρα Κάκωσης Νωτιαίου Μυελού

4/9/2022

Την Τρίτη 6/9 στις 6:30 μ.μ. διοργανώνεται συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων, στο ύψος της Ρήγα Φεραίου & θα ακολουθήσει πορεία με χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων

Το Γραφείο Ατόμων με Αναπηρία του Δήμου Πατρέων καλεί το κόσμο να συμμετάσχει στην εκδήλωση που διοργανώνεται την Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2022 στις 6:30 μ.μ. στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κάκωσης Νωτιαίου Μυελού, που έχει οριστεί από την Διεθνή Εταιρεία Νωτιαίου Μυελού ως η 5η Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης:

–              6:30 μ.μ.: Συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων, στο ύψος της Ρήγα Φεραίου.

–              7:00 μ.μ.: Πορεία με χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων. Μπορούν να συμμετέχουν όσοι θέλουν, ανεξαρτήτως της κινητικής τους κατάστασης, είτε πεζή είτε αν επιθυμούν, δύνανται να έχουν την εμπειρία χρήσης αναπηρικού αμαξιδίου που θα τους διαθέσουμε.

Η διαδρομή είναι: Από τον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων στη Ρήγα Φεραίου, διασχίζουμε τη Γούναρη, περνάμε στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και μέσω της Γεροκωστοπούλου, διασχίζοντας την Μαιζώνος, καταλήγουμε στην Πλατεία Δημοκρατίας (Γεωργίου).

–              8:30 μ.μ.: Μπροστά από το φωτισμένο στο χρώμα της αλληλεγγύης  Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» θα γίνει η κεντρική εκδήλωση με ενημέρωση για την Παγκόσμια Ημέρα ΚΝΜ την οποία θα ακολουθήσουν μουσικοχορευτική βραδιά και δρώμενα από το “Εκπαιδευτικό Πάρκο” του Δήμου Πατρέων.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού, το Γραφείο Ατόμων με Αναπηρία του Δήμου Πατρέων, επισημαίνει πως:

«Οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες και οι οικογένειές τους έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα στην Ελλάδα της κρίσης:

●             Στερούνται το αναφαίρετο δικαίωμα της εργασίας.

●             Συνεχώς αυξάνεται το ποσοστό συμμετοχής σε φάρμακα και βοηθήματα, αναγκαία και την καθημερινότητά τους.

● Το ποσοστό ανασφάλιστων αυξάνεται ραγδαία, πολλοί απ’ τους οποίους είναι ΑμεΑ.

● Το εθνικό σύστημα υγείας συνεχώς υποβαθμίζεται ενώ ταυτόχρονα δέχεται αφόρητη πίεση.

●             Οι κοινωνικές δομές όχι μόνο δεν στηρίζονται από  την πολιτεία, αλλά κάθε ωφελούμενος έχει να αντιμετωπίσει μία συνεχή αλλαγή προσώπων, καθώς δεν υπάρχει μόνιμο προσωπικό, οι θεραπευτές δουλεύουν μέσα από προγράμματα οκτάμηνης διάρκειας, με συνέπεια μέχρι να γνωρίσουν τον άνθρωπο και την πολυπλοκότητα της δουλειάς, βρίσκονται εκτός δομής.

●             Το πρόγραμμα ‘βοήθεια στο σπίτι’ συνεχίζει να υπάρχει, λόγω της υπερπροσπάθειας των εργαζομένων που έχει και δεν αρκούν, στερούμενο μόνιμου προσωπικού, ειδικών παροχών, εξοπλισμού από την Πολιτεία.

●             Ένα μεγάλο μέρος εσόδων του Δήμου καλύπτει πάγιες ανάγκες των συμπολιτών μας στο κοινωνικό παντοπωλείο, αντί να έχει λυθεί το επισιτιστικό θέμα, η εργασία, από το κράτος.

●             130 συμπολίτες μας έχουν φιλοξενηθεί στον ξενώνα αστέγων.

●             Οι παιδικοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ, λειτουργούν με τους νόμους της αγοράς, όπως λέει η Κυβέρνηση, με voucher σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Δεν υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός, ούτε επαρκής χρηματοδότηση.

Η αναπηρία σ’ αυτό το σύστημα, συμπορεύεται με τη φτώχεια, όχι όμως με την αναξιοπρέπεια.

Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι. Είμαστε εδώ. Όλοι διαφορετικοί αλλά όλοι ίσοι. Δεν είμαστε αόρατοι.

Διεκδικούμε:

●             Αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την υγεία και την πρόνοια και όχι για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

● Πρόσβαση, απρόσκοπτη πρόσβαση στο δομημένο περιβάλλον σε υγεία, παιδεία, αθλητισμό, διασκέδαση.

●             Δωρεάν παροχή φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης για τα άτομα με αναπηρία.

●             Αύξηση του εξωιδρυματικού επιδόματος.

●             Ποσόστωση σε όλες τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για άτομα με αναπηρία.

●             Ένταξη της περιοχής μας στο θεσμό του προσωπικού βοηθού για όλα τα άτομα με σοβαρή αναπηρία και με προτεραιοποίηση βάσει αντικειμενικών κριτηρίων.

●             Απόδοση της Ελληνικής υπηκοότητας με βεβαίωση εργοδότη και προφορικές εξετάσεις σε άτομα που εργάζονταν στη χώρα και λόγω κάποιου ατυχήματος έχουν σοβαρό ποσοστό αναπηρίας, αλλά δεν δικαιούνται τίποτα από το ελληνικό κράτος.

●             Σεβασμό και προστασία από την πολιτεία στους χώρους του δουλειάς.

●             Δωρεάν παροχή όλων των μέσων προστασίας για τους εργαζόμενους.

●             Ζητάμε να εγκρίνει η Κυβέρνηση, την κατατεθειμένη πρόταση του Δήμου Πατρέων στο πρόγραμμα «Οδική Ασφάλεια», που θα επιτρέψει, εκτός των άλλων, εκτεταμένη προσβασιμότητα στα πεζοδρόμια της πόλης μας.

Συμπορευτείτε μαζί μας.

Η αναπηρία δεν είναι κληρονομική, δεν μεταδίδεται.

Μία κοινωνία που μπορεί να αντιμετωπίσει βαριές αναπηρίες, όπως η κάκωση νωτιαίου μυελού, μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε μορφής αναπηρία η χρόνια πάθηση.

*Στο Δήμο της Πάτρας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο πραγματοποιείται το πρόγραμμα “safe AmeA” για περίπτωση φυσικής καταστροφής. Επιθυμία μας είναι το πρόγραμμα αυτό να στηριχθεί και να διαδοθεί σε όλο το πανελλήνιο».

Πηγή: https://www.thebest.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δωρεάν δερματολογικές εξετάσεις από το ΚΟΙΠΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

xristiana

ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ: Πρακτικές Γνώσεις Για Την Ανίχνευση & Τη Διαχείρισή Της

xristiana

Sexy summer lips

xristiana