ΚεντρικήΟμορφιά

Νιώθεις αφυδατωμένη την επιδερμίδα σου μετά τις διακοπές; Πώς θα την επαναφέρεις

2/9/2022

Και πώς θα είσαι σίγουρη αν έχεις αφυδατωμένη επιδερμίδα; Συνήθως η τραχύτητα, η αίσθηση τραβήγματος, η θαμπαδα ακόμα και το ξεφλούδισμα είναι συμπτώματα που δείχνουν ότι είναι πιθανόν το δέρμα σου να έχει αφυδατωθεί. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, η εμφάνιση λεπτών γραμμών που συμβαίνει σε νεαρές ηλικίες είναι ένδειξη αφυδάτωσης (ή φωτογήρανσης) και όχι φυσικά αποτέλεσμα φυσιολογικής γήρανσης.

Τι ακριβώς σημαίνει “αφυδατωμένη επιδερμίδα”;

Πρόκειται βασικά για την έλλειψη νερού ή υγρασίας στην επιφάνεια του δέρματος του προσώπου, με αποτέλεσμα αυτό να χάνει την ελαστικότητά του. Επηρεάζει όλους τους τύπους επιδερμίδας, είτε έχεις λιπαρό είτε ξηρό ή κανονικό δέρμα.

Οι παράγοντες που ευνοούν την εμφάνιση αφυδάτωσης είναι τα επίπεδα υγρασίας στο εξωτερικό περιβάλλον, ο άνεμος, οι υψηλές θερμοκρασίες, οι ακτίνες UV, ακόμα και τα κλιματιστικά που χρησιμοποιούμε κατά κόρον τους τελευταίους μήνες. Όλα τα παραπάνω διευκολύνουν την εξάτμιση του νερού που προκαλεί την ανεπιθύμητη αυτή κατάσταση και την έλλειψη αίσθησης άνεσης στο δέρμα.

Τι μπορείς να κάνεις;

Όλες μας έχουμε βιώσει αντίστοιχη εμπειρία, ειδικά μετά τις διακοπές που έχουμε εκτεθεί τόσο πολύ στον ήλιο και στη ζέστη. Το δέρμα ταλαιπωρείται αρκετά κι αν παραλείπεις και την καθημερινή φροντίδα του με τα κατάλληλα skincare προϊόντα, τόσο το χειρότερο. Ευτυχώς, μπορείς να το επαναφέρεις με εντατική περιποίηση και τη χρήση ενυδατικών προϊόντων με κύρια συστατικά το υαλουρονικό οξύ, την αλόη και την αλλαντοΐνη. Το πρώτο θα χαρίσει όλη την απαραίτητη ενυδάτωση που λείπει από το δέρμα σου ενώ το άλλα θα το καταπραΰνουν – πράγμα που χρειάζεται όσο τίποτα το πρόσωπό σου ύστερα από μια περίοδο ατελείωτης ηλιοθεραπείας.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 2/9

xristiana

Με αφιέρωμα στη δεκαετία του 80 ανοίγει το θερινό «Αthenee»

xristiana

Αίτια της πρώιμης άνοιας: Από τη μοναξιά μέχρι τη βιταμίνη D

xristiana