ΚεντρικήΜαγειρική

Νιόκι με λουκάνικο, πιπεριές και ντομάτες

4/9/2022

Υλικά

  • 500 γρ. νιόκι
  • 120 γρ. λουκάνικο, κομμένο σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κόκκινες, πορτοκαλί ή κίτρινες πιπεριές, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες ή ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 2 κ. σ. ντοματοπολτό
  • 2 κ. σ. ζάχαρη
  • 100 γρ. σπανάκι
  • 125 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βάλτε το λουκάνικο, το κρεμμύδι και το λάδι σε ένα μεγάλο, πυρίμαχο τηγάνι σε χαμηλή- μέτρια φωτιά και σοτάρετε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι το λουκάνικο να αρχίσει να γίνεται τραγανό και τα κρεμμύδια να μαλακώσουν.

Βήμα 2
Προσθέστε τις πιπεριές και σοτάρετε για 5 λεπτά για να μαλακώσουν και στη συνέχεια ανακατέψτε το σκόρδο και σοτάρετε για περίπου 1 λεπτό.

Βήμα 3
Ρίξτε στο τηγάνι τις ντομάτες, τον πολτό ντομάτας και τη ζάχαρη και αφήστε να σιγοβράσει. Προσθέστε τα νιόκι και σιγοβράστε για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα νιόκι να μαλακώσουν και η σάλτσα να πήξει.

Βήμα 4
Προθερμάνετε τη φούρνο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.

Βήμα 5
Ανακατέψτε το σπανάκι στο τηγάνι με τα νιόκι και αλατοπιπερώστε. Σκορπίστε τη μοτσαρέλα από πάνω και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το τυρί να πάρει χρώμα.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Αφρικανική σκόνη: Το CNBC μεταδίδει εικόνες της «πορτοκαλί» Αθήνας

xristiana

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο primer για την επιδερμίδα σας

xristiana