ΚεντρικήΟμορφιά

Μεταβατική φροντίδα δέρματος: Τι να κάνετε για να διατηρήσετε την καλοκαιρινή λάμψη της επιδερμίδας και το φθινόπωρο

2/9/2022

Τα προϊόντα που αξίζει να χρησιμοποιήσετε.

Οι λάτρεις της φροντίδας του δέρματος, όταν νιώθετε ότι έχετε τελειοποιήσει μια ρουτίνα ομορφιάς, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να αλλάξετε τις συνήθειές σας. Όμως, ενώ η διαίσθησή σας μπορεί να σας λέει να αποφύγετε ξαφνικές κινήσεις όσον αφορά τη σύνθεση των προϊόντων σας, μια νέα εποχή μπορεί να απαιτεί μια νέα προσέγγιση.

Για παράδειγμα, αυτό που λειτούργησε για την επιδερμίδα σας κατά τη διάρκεια των ζεστών και υγρών καλοκαιρινών μηνών μπορεί να μην είναι αυτό που χρειάζεται η επιδερμίδα σας καθώς ο καιρός γίνεται πιο δροσερός και ξηρός.

Ενυδατωμένο δέρμα

Καθώς οι θερμοκρασίες αρχίζουν σιγά- σιγά να πέφτουν, πιθανότατα θα παρατηρήσετε ότι οι ανησυχίες του δέρματός σας αλλάζουν ή ότι εμφανίζονται διαφορετικά προβλήματα της επιδερμίδας, όπως η ξηρότητα. Και αυτή η νεοαποκτηθείσα ξηρότητα -μεταξύ άλλων προβλημάτων όπως τα σπυράκια, η απολέπιση ή η φλεγμονή- μπορεί να απαιτεί διαφορετικά προϊόντα.

Σύφμωνα με το Bustle η μεταβατική φροντίδα του δέρματος είναι αυτό που πρέπει να ακολουθήσετε αν θέλετε να διατηρήσετε και να μεταφέρετε την καλοκαιρινή λάμψη της επιδερμίδας σας και το φθινόπωρο.

Προστατέψτε το φράγμα του δέρματός σας

Λαμπερό δέρμα

Ωστόσο, το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα που μπορείτε να κάνετε όταν προσαρμόζετε τη ρουτίνα φροντίδας του δέρματός σας για το φθινόπωρο είναι η προστασία του φραγμού του δέρματός σας. Ο δερματικός φραγμός -ή φραγμός υγρασίας- είναι το εξωτερικό στρώμα που αποτελείται από λίπηπρωτεΐνες και κύτταρα του δέρματος και λειτουργεί ως ασπίδα για να κρατά την υγρασία κλειδωμένη μέσα και τους πιθανούς ρύπους έξω. Αυτό είναι το κλειδί, επειδή όχι μόνο οι θερμοκρασίες πέφτουν, αλλά και η υγρασία -και αυτό, σε συνδυασμό με την ανεβασμένη ζέστη στους εσωτερικούς χώρους, μπορεί να είναι ιδιαίτερα ξηρό ή/και ερεθιστικό για το δέρμα, θέτοντας ενδεχομένως σε κίνδυνο τον δερματικό φραγμό.

Ένας συμβιβασμένος φραγμός αυξάνει αυτό που ονομάζεται διαδερμική απώλεια νερού (TEWL), δηλαδή όταν το νερό στο δέρμα σας εξατμίζεται στον αέρα, εξηγεί η Dr. Whitney Bowe, δερματολόγος με έδρα τη Νέα Υόρκη, ερευνήτρια και ιδρύτρια του Dr. Whitney Bowe Beauty. Έτσι, ειδικά κατά τους φθινοπωρινούς μήνες, είναι σημαντικό να προστατεύετε την εξωτερική στιβάδα του δέρματός σας επιλέγοντας συστατικά που παγιδεύουν και σφραγίζουν την υγρασία, όπως το υαλουρονικό οξύ, η β-γλυκάνη ή η αλόη βέρα.

Υαλουρονικό οξύ

Εξετάστε, επίσης, το ενδεχόμενο να προσθέσετε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας αποφρακτικά (συστατικά που δημιουργούν ένα φράγμα στην κορυφή του δέρματος για να κλειδώσουν την υγρασία και να αποτρέψουν την TEWL) όπως η βαζελίνη, το έλαιο jojoba και το κερί μέλισσας.

Μπορείτε, ακόμη, να αναζητήσετε προϊόντα πλούσια σε αντιοξειδωτικά για να προστατεύεστε από τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να βλάψουν τον φραγμό του δέρματος. Με αυτόν τον τρόπο, με ένα ενυδατωμένο, προστατευμένο ανώτερο στρώμα, το δέρμα σας μπορεί να επικεντρωθεί στην αποκατάσταση του υγιούς κολλαγόνου και των ελαστικών ινών σας και όχι στην καταπολέμηση της φλεγμονής, εξηγεί η Bowe.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

39ο Ετήσιο Συνέδριο Της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Περιοχικής Αναισθησίας Και Θεραπείας Πόνου

xristiana

Ροδάκινο: Ιδιότητες, βιταμίνες, θερμίδες – Τι πολύτιμα προσφέρουν στην υγεία

xristiana

Η κυβέρνηση καλεί τους βιομηχάνους να περικόψουν την κατανάλωση ενέργειας

xristiana