ΚεντρικήΜαγειρική

Μελιτζάνες και κολοκυθάκια λαδερά με κους κους (ή πλιγούρι)

30/9/2022

Μερίδες: 5

Υλικά Συνταγής

  • 1 ½ φλιτζάνι πλιγούρι ή κουσκούς
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε κύβους
  • 1 κολοκύθι κομμένο σε κύβους
  • 1 καρότο κομμένο σε κύβους
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 400 γρ. φρέσκες ντομάτες χωρίς φλούδες και σπόρους ψιλοκομμένες ή ντοματάκια κονσέρβα
  • 1-2 κουταλιές της σούπας δυόσμος ή μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

  • Αλατίζετε τις μελιτζάνες και τις αφήνετε σε σουρωτήρι 20’ για να ξεπικρίσουν. Κατόπιν τις ξεπλένετε και τις στεγνώνετε.
  • Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτετε τις μελιτζάνες, το καρότο και το κολοκύθι και συνεχίζετε το σοτάρισμα 5’-6’. Ρίχνετε τα ντοματάκια, λίγο νερό και αλατοπίπερο και βράζετε 30’, μέχρις ότου εξατμισθούν τα υγρά και μείνουν τα λαχανικά με τη σαλτσούλα τους.
  • Ετοιμάζετε το κους κους ή πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και το σερβίρετε με τα λαχανικά και τη σάλτσα. Γαρνίρετε με δυόσμο ή μαϊντανό και σερβίρετε.

Σημειώσεις

Αν θέλετε, προσθέστε στα λαχανικά και μια πιπεριά ψιλοκομμένη που τους πάει πολύ.

Πηγή: https://www.icookgreek.com

Related posts

Διπλή Εθελοντική Αιμοδοσία

xristiana

Η «Ώρα της Γης» στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

xristiana

Βαγγέλης Καζάν

xristiana