ΚεντρικήΟμορφιά

Θέλεις πιο υγιή και λαμπερά μαλλιά; Ένταξε αυτές τις τροφές στην καθημερινότητά σου

8/9/2022

Η διατροφή που ακολουθείς έχει τεράστιο αντίκτυπο στην υγεία των μαλλιών σου.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα μαλλιά μας είναι μια εξωτερική έκφραση των τροφών που βάζουμε στο σώμα μας. Από τις βιταμίνες μέχρι τα καλά λιπαρά, η διατροφή μπορεί να επηρεάσει την υγεία, την ανάπτυξη, τη λάμψη και την υφή των μαλλιών μας.

Καθώς οι τρίχες «τροφοδοτούνται» από αιμοφόρα αγγεία στη βάση του ωοθυλακίου, είναι σημαντικό να καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά για να διατηρήσουμε την υγιή τους ανάπτυξη. Χωρίς μια ισορροπημένη διατροφή, τα μαλλιά μπορεί να γίνουν αδύναμα και λεπτά, ή ακόμα και να προκληθεί τριχόπτωση.

Φυσικοί τρόποι για να συνέλθεις γρήγορα μετά από ένα hangover

Εκτός από τη διατροφή, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία των μαλλιών, όπως το κάπνισμα, τα φάρμακα, το στρες και οι ορμόνες.

Για να κάνεις όμως μια αρχή και να δεις τεράστια διαφορά στα μαλλιά σου, ξεκίνα εντάσσοντας υγιεινές τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά στο καθημερινό σου διατροφολόγιο.

tim-mossholder-ArQIWcmOlA8-unsplash.jpg

Σίδηρος

Ένα από τα κύρια οφέλη της κατανάλωσης σιδήρου είναι ότι βοηθά στην παροχή αίματος στα κύτταρα του σώματος. Εάν δεν καταναλώνεις τροφόες πλούσιες σε σίδηρο, το αίμα δεν μπορεί να μεταφέρει αρκετό οξυγόνο στο τριχωτό της κεφαλής, γεγονός που εμποδίζει την ανάπτυξη των μαλλιών. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως, το σπανάκι, τα όσπρια, οι κολοκυθόσποροι, το κόκκινο κρέας, τα μύδια, η κινόα, η γαλοπούλα, το τόφου και η μαύρη σοκολάτα είναι τροφές πλούσιες σε αυτό το μέταλλο.

Βιταμίνες Α και C

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνες Α και C συμβάλλουν στην παραγωγή σμήγματος, της λιπαρής ουσίας που παράγουν οι θύλακες των τριχών σας. Αυτό διατηρεί τα μαλλιά σου μαλακά και επίσης αποτρέπει την ψαλίδα. Το σέσκουλο, το πορτοκάλι, το σπανάκι, το μπρόκολο, οι γλυκοπατάτες και η κολοκύθα αποτελούν εξαιρετικές πηγές αυτών των σημαντικών βιταμινών.

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Οι θύλακες των τριχών επωφελούνται επίσης από τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία, όταν καταναλώνονται, θρέφουν τους θύλακες και προάγουν την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Προσθέτουν ελαστικότητα στα μαλλιά, εμποδίζοντάς τα να σπάσουν. Η έλλειψη ωμέγα-3 μπορεί να οδηγήσει σε ξηρά μαλλιά, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πιτυρίδα ή φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής. Για να προσθέσεις περισσότερα ωμέγα-3 στη διατροφή σου, προσπάθησε να γεμίζεις τα πιάτα σου με λιναρόσπορο, καρύδια, τόνο, σολομό, λαχανάκια Βρυξελλών και κραμβέλαιο.

Ψευδάργυρος

Ο ψευδάργυρος βοηθά στη διατήρηση της υγείας του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών ενισχύοντας την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των ιστών. Τα ρεβίθια, το φύτρο σιταριού, τα στρείδια, το μοσχαρίσιο κρέας, το συκώτι και οι κρόκοι αυγών αποτελούν εξαιρετικές πηγές ψευδαργύρου.

Πρωτεΐνη

Το να μην καταναλώνεις αρκετή πρωτεΐνη σημαίνει ότι διατρέχεις τον κίνδυνο απώλειας μαλλιών, καθώς επίσης αυξάνεις τις πιθανότητες αραίωσης των μαλλιών. Για να προσθέσεις περισσότερη πρωτεΐνη στη διατροφή σου, ξεκίνα να καταναλώνεις συχνότερα γιαούρτι, αυγά, φιστίκια, όσπρια, κοτόπουλο και γαλοπούλα.

Σελήνιο

Το σελήνιο διεγείρει τους θύλακες των τριχών και συμβάλλει στο να μακρύνουν γρήγορα τα μαλλιά σου. Τα brazil nuts, ο τόνος, η γλώσσα, οι γαρίδες, οι ηλιόσποροι, οι σπόροι chia και οι σαρδέλες αποτελούν τροφές πλούσιες σε σελήνιο.

Σίδηρος
Βιταμίνες A και C
Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα
Ψευδάργυρος
Πρωτεΐνη
Σελήνιο

Πηγή: https://www.queen.gr

Πηγή βίντεο: https://www.youtube.com

Πηγή φωτογραφιών: https://www.queen.gr

Related posts

5η Επίδειξη Μόδας AMEA Στο Παλαιό Φάληρο

xristiana

Αυτοδίδακτη, 67χρονη Και Κάτοικος Χωριού, Εκθέτει Πίνακες Της Στο Μουσείο Τσιτσάνη

xristiana

Έτσι θα αναρρώσετε γρήγορα από τη γρίπη που σας ταλαιπωρεί

xristiana