ΚεντρικήΚοινωνικά

Ημερίδα στον Βόλο για το φαινόμενο της αστεγίας

26/9/2022

Στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με το φαινόμενο της αστεγίας αλλά και της λειτουργίας του Ξενώνα Αστέγων θα πραγματοποιηθεί ημερίδα την ερχόμενη Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 στο Μεταξουργείο στον Βόλο.

Κύριο θέμα της ημερίδας θα αποτελέσει η παρουσίαση του φαινομένου στην περιοχή του Βόλου και πως παρεμβαίνει ο ξενώνας αστέγων με τις υπηρεσίες του αλλά και με την λειτουργία της ομάδας street work της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ.

Στην ημερίδα θα γίνει προσπάθεια να απαντηθούν ερωτήματα όπως πως επηρεάζεται η υγεία των ανθρώπων που βιώνουν την στέρηση στέγης και πως πιθανόν μια ταλαιπωρημένη υγεία δυσχεραίνει την κοινωνική επανένταξη των πληγέντων, πως η μέχρι τώρα ευαισθητοποίηση των ιδιωτών και επιχειρηματιών συμβάλει με της χορηγίες τους στην βέλτιστη λειτουργία του ξενώνα και πολλά άλλα.

Ο Ξενώνας Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ένταξης της Πράξης «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΒΟΛΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5032717 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020».

Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει στο 2421091614 είτε στο email: xenonas.astegon@gmail.com. Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 με 17:00.

Πηγή: https://www.otavoice.gr

Related posts

Γενικά αίθριος καιρός – Τοπικές βροχές στην Κρήτη

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 17/11

xristiana

Τα ζώδια σήμερα: «Λέοντα, ένας κύκλος στα αισθηματικά σου κλείνει και ένας νέος αρχίζει»

xristiana