ΚεντρικήΚοινωνικά

Εκδήλωση Στήριξης Του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» Στον Βόλο

3/9/2022

Το Κέντρο Πολιτισμού Ιωλκός, θέλοντας να στηρίξει το έργο του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας «, διοργανώνει τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.30 μ.μ. στο Αρχοντικό Ζαφειρίου, στον Αγ. Ονούφριο, εκδήλωση με θέμα «Δώσε Ελπίδα, Δώσε Ζωή «, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, γύρω από το ζήτημα της εθελοντικής δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων και την σημασία της προσφοράς τους , στον συνάνθρωπό μας.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν : H Άρτεμις Ζαβαλίγκου Ψυχολόγος, Εθελόντρια στο Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑ» η Εύη Γιαννίκου Κλινική Ψυχολόγος και Ο Διονύσης Λεϊμονής Φιλόλογος, Συγγραφέας. Στη παρουσίαση της εκδήλωση θα είναι κοντά μας η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

Λίγα λόγια για το έργο του συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Ο σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Ιδρύθηκε το 2012 και αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα προσφοράς ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», με Πρόεδρο την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, Κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, προς τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και τις οικογένειές τους.

Αυτό που διαφοροποιεί, όμως, τους δύο συλλόγους μεταξύ τους είναι ότι το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» αφ’ ενός μεν απλώνει τη δράση του και στους ενήλικες και ιδιαίτερα σε εκείνους που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών και αναζητούν το κατάλληλο μόσχευμα για να ξανακερδίσουν τη ζωή τους και αφ’ ετέρου εμπεριέχει στους σκοπούς του την έρευνα για τον καρκίνο.

Κύριοι σκοποί του Συλλόγου είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης γύρω από το ζήτημα της εθελοντικής δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων και τη σημασία της προσφοράς τους σε ασθενείς που χρειάζονται μεταμόσχευση, και κατ’ επέκταση την με κάθε τρόπο προσπάθεια αύξησης του αριθμού των Εθελοντών Δοτών μυελού των οστών στη χώρα μας και την εγγραφή τους στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών.

Μέχρι σήμερα, έχουν εγγραφεί 131.000 εθελοντές δότες μυελού των οστών ενώ 224 έχουν βρεθεί συμβατοί και έχουν προσφέρει μόσχευμα, μεγαλώνοντας όλο και περισσότερο την αλυσίδα αγάπης.

Πηγή: https://magnesianews.gr

Related posts

Ενημερωτική εκδήλωση – συζήτηση για τις επιπτώσεις της μετεγκατάστασης του καζίνο Πάρνηθας στο Μαρούσι

xristiana

Δύο Μουσικές Παραστάσεις Έρχονται Στη Θεσσαλονίκη Για Καλό Σκοπό

xristiana

Στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο η ρύθμιση για την εκτός σχεδίου δόμηση – Τι προβλέπει

xristiana