ΚεντρικήΚοινωνικά

Εθελοντική Αιμοδοσία Στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

1/9/2022

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο Αμφιθέατρο της Κλινικής, την Τετάρτη 07 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρες 09:00 π.μ. – 13:00 μ.μ.

 Η έλλειψη αίματος λόγω της πανδημίας είναι μεγαλύτερη από ποτέ και θέτει σε κίνδυνο καθημερινά τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων. Η συμμετοχή όλων μας είναι περισσότερο απαραίτητη από ποτέ. Ας κάνουμε ένα δώρο ζωής σε όσους έχουν ανάγκη.

Η διαδικασία της αιμοδοσίας είναι απόλυτα ασφαλής, ανώδυνη, διαρκεί περίπου 10 λεπτά και ο προσφερόμενος όγκος αίματος αποκαθίσταται άμεσα.

Παρακαλούμε όσοι προσέλθετε να γνωρίζετε τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και να τηρείτε τα μέτρα ατομικής προστασίας. Η είσοδος στην αίθουσα θα γίνεται ανά δύο άτομα κατά σειρά προτεραιότητας.

*για την καλύτερη προετοιμασία σας, επισυνάπτονται οι οδηγίες της Ν.Υ. Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας

                                           ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Ο αιμοδότης θα πρέπει να είναι ηλικίας 18-65 ετών, κλινικά υγιής , χωρίς πρόβλημα αναιμίας, χρόνιας αλλεργίας, πρόσφατο χειρουργείο, τατουάζ ή βελονισμό (το τελευταίο τετράμηνο), οδοντιατρική επέμβαση (το τελευταίο 7ήμερο), και  να μην είναι άυπνος, νηστικός, ταλαιπωρημένος.

Αν  πρόκειται για αιμοδότη που παίρνει φάρμακα για αρτηρ.υπέρταση(πίεση), χοληστερίνη-τριγλυκερίδια , ουρικό οξύ κ.α. θα πρέπει να μην τα έχει πάρει για τουλάχιστον 24 ώρες.

Αν πρόκειται  για γυναίκα, θα πρέπει να μην έχει πρόσφατη εγκυμοσύνη,τον τελευταίο χρόνο. Να μη βρίσκεται σε περίοδο θηλασμού και να έχουν παρέλθει τουλάχιστον 3 ημέρες από το τέλος της εμμήνου ρύσεως.

Σε πρωινή αιμοληψία θα πρέπει να έχει φάει πρωινό και υγρά, να έχει κοιμηθεί 6-8 ώρες, το προηγούμενο βράδυ να  μην έχει πιει αλκοόλ (επιτρέπεται έως 1 ποτό,1 μπύρα ή 1 ποτήρι κρασί) και να μην έχει πάρει αντιφλεγμονώδη και παυσίπονα τύπου Depon,Ponstan για 3  24ωρα και ασπιρίνη για 5 ημέρες.

Σε απογευματινή αιμοληψία θα πρέπει  να έχει φάει κανονικό, σπιτικό γεύμα (όχι σάντουιτς κλπ) τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν την αιμοδοσία, αρκετά υγρά και να είναι ξεκούραστος.

                                        ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

      -Πολλά υγρά (νερό, χυμούς) και καλό γεύμα  την υπόλοιπη  ημέρα

      -ΟΧΙ τσιγάρο και οδήγηση μεγάλης απόστασης για τουλάχιστον 1-2 ώρες μετά την αιμοδοσία

      -ΟΧΙ αλκοόλ για τουλάχιστον 6 ώρες μετά την αιμοδοσία

      -ΟΧΙ γυμναστήριο, βαριές δουλειές, ορθοστασία, ηλιοθεραπεία  καθόλη την ημέρα .

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία είμαστε στη διάθεσή σου στα ανωτέρω τηλέφωνα. 2413504386 & 2410234417

Πηγή: https://www.taxydromos.gr

Related posts

Τηλεδιαλέξεις και εκδηλώσεις ανοικτές για το ευρύ κοινό από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

xristiana

To No 1 κόλπο για να φοράμε ΠΑΝΤΑ τη σωστή απόχρωση κραγιόν!

xristiana

Εθελοντική Αιμοδοσία Για Τη Φλόγα Από Την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού

xristiana