ΚεντρικήΚοινωνικά

Εγκαινιάζεται σήμερα η έκθεση «Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση»

1/9/2022

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη επιστροφή της Έκθεσης »Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση-Τοπικά Προϊόντα και Γεύσεις Ελλάδας» στη Λάρισα! Στο καθιερωμένο μας πλέον σημείο, στην καρδιά της πόλης, επιστρέφει η διοργάνωση που έγινε θεσμός με 8 μέρες γεμάτες γεύσεις, παράδοση και αρώματα από εκλεκτά τοπικά προϊόντα.

Οι γεύσεις της Κρητικής και της Ελληνικής γης ετοιμάζονται για ακόμη μία φορά να κατακτήσουν τις αισθήσεις των επισκεπτών.

Δεκάδες μικροί παραγωγοί φέρνουν μαζί τους τα αγνά, τοπικά προϊόντα που παράγουν για να εμπλουτίσουν το τραπέζι των πολιτών της Λάρισας και της Θεσσαλίας γενικότερα με επιλογές μοναδικής διατροφικής αξίας.

Για 8 ημέρες, επισκέπτες και φίλοι της παράδοσης και της γαστρονομίας θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν και να προμηθευτούν απευθείας αυθεντικές γεύσεις, ζυμωμένες με το μεράκι, καμωμένες απ’ τον μόχθο και την αγάπη των παραγωγών, να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την ιστορία πίσω από τα παραδοσιακά προϊόντα και να απολαύσουν αλησμόνητες εμπειρίες που έχουν σαγηνεύσει το κοινό σε ολόκληρη την Ελλάδα και σε πολλές γωνιές του κόσμου!

Η ποιότητα και η αγνότητα κυρίαρχες στα περίπτερα των εκθετών! Από το αγνό ελαιόλαδο, τις ελιές, το τυρί, τα ιδιαίτερα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, ως το μέλι και τα προϊόντα μελιού, παστέλια και μπάρες, τσικουδιά, ρακί και ρακόμελο, ρακί με ρόδι, χαρουπόμελο και προϊόντα χαρουπιού, κρασί, λικέρ, βότανα, παξιμάδια, κριτσίνια, κουλουράκια, σταφίδες, αλείμματα, αλόη κ.α.

Επιπλέον, οι επισκέπτες θα μπορούν να γνωρίσουν και να γευτούν αγαπημένες Κρητικές γεύσεις όπως παραδοσιακά κρητικά γλυκίσματα, ξεροτήγανα, σφακιανόπιτες και καλτσούνια, καθώς και παραδοσιακές χορτόπιτες, τυρόπιτες και πιτάκια μυζήθρας.

Μεταξύ των προϊόντων επίσης είναι παραδοσιακά ζυμαρικά, τραχανάς και φάβα, υπερτροφές και σταφίδες, καθώς και σάλτσες, γλυκά του κουταλιού, ζαχαρώδη προϊόντα, μαρμελάδες, χαλβά και ταχίνι, λουκουμάδες, λουκούμια, ξηροί και καραμελωμένοι καρποί.

Εκτός από τις γεύσεις, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν χειροποίητες κατασκευές, κοσμήματα και να δοκιμάσουν προϊόντα περιποίησης και φροντίδας όπως αιθέρια έλαια, αλόη, καλλυντικά, σαπούνια και κρέμες, υποαλλεργικά προϊόντα, κεραλοιφές και πολλά ακόμη προϊόντα!

Μια μικρογραφία των θησαυρών του τόπου μας σας περιμένει!
Πληροφορίες:

Η 28η Έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης 1 Σεπτεμβρίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στις 9:30 το βράδυ.

Λάρισα: Κεντρική Πλατεία
Τo ωράριο λειτουργίας για όλες τις ημέρες θα είναι από τις 10:00 το πρωί έως και τις 9:30 το βράδυ. Τα εγκαίνια της ‘Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου στις 7:30 το απόγευμα από τον Δήμαρχο Λάρισας κ. Απόστολο Καλογιάννη και τον διοργανωτή κ. Νεκτάριο Σερμάκη.

Η είσοδος στην Έκθεση είναι ελεύθερη για όλους. Σας περιμένουμε! Να είστε όλοι εκεί !!

H Έκθεση “Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση: Τοπικά προϊόντα και γεύσεις Ελλάδας” ενσαρκώνει έναν εναλλακτικό τρόπο διάθεσης και προώθησης των τοπικών προϊόντων και αποτελεί έναν χώρο συνάντησης μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα, με ξεχωριστά παραδοσιακά προϊόντα.

Γευτείτε, κεραστείτε, συνομιλήστε απευθείας με τους παραγωγούς, ενημερωθείτε για τα ωφέλιμα συστατικά και προμηθευτείτε απευθείας τα προϊόντα σας.

Γνωρίστε εμπόρους, παραγωγούς και πιθανούς συνεργάτες για την επιχείρηση σας
και στηρίξτε έμπρακτα την ελληνική δράση και επιχειρηματικότητα. Κρήτη – Θεσσαλία : Ανοίγουμε δρόμους συνεργασίας! Η Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Λαρισαίων.

Πηγή: https://www.larissanet.gr

Related posts

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 31/8

xristiana

Πώς να καθαρίσετε σωστά τις βούρτσες των μαλλιών σας

xristiana

Εθελοντική Αιμοδοσία Στη ΔΕΘ – “Δώσε Αίμα. Κράτα Τον Κόσμο Ζωντανό”

xristiana