ΚεντρικήΟμορφιά

Είναι το κρύο νερό η λύση για λαμπερή επιδερμίδα;

16/9/2022

Πόσες φορές πλένεις το πρόσωπο σου κατά τη διάρκεια της ημέρας και πόσες φορές αλήθεια σκέφτεσαι τις λεπτομέρειες γύρω από αυτήν την beauty συνήθεια; Οι περισσότεροι άνθρωποι ακολουθούν την ρουτίνα περιποίησης τους χωρίς να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα παραπάνω, ωστόσο είναι γεγονός πως κάποιες λεπτομέρειες, όπως η θερμοκρασία του νερού, μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην υγεία της επιδερμίδας και την όψη της.

Κρύο ή ζεστό νερό τελικά;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το δροσερό ή κρύο νερό είναι η ιδανικότερη επιλογή για τον καθαρισμό του προσώπου μιας και το ζεστό μπορεί να επιβαρύνει κάποιες καταστάσεις όπως η ατοπική δερματίτιδα ή και να τις προκαλέσει.

Επίσης, ένας άλλος λόγος για να προτιμήσεις το δροσερό ή κρύο νερό είναι ότι αυτό δεν προκαλεί ξηρότητα, σε αντίθεση με το ζεστό με το οποίο συμβαίνει επειδή αφαιρεί από το δέρμα τους φυσικούς ενυδατικούς του παράγοντες.

Τέλος, το δροσερό ή κρύο νερό βοηθάει στην καταπολέμηση του πρηξίματος ιδιαίτερα στην περιοχή των ματιών και ακόμα περισσότερο, μετά από μια πολύ κουραστική ημέρα.

Ειρήνη Διαμαντακίδου

Ειρήνη Διαμαντακίδου

Πηγή: https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Φεστιβάλ… πελαργών στον Πόρο Φερών

xristiana

Heart & Mind GYM teens: Προπονώ Καρδιά & Νου

xristiana

Καιρός: Αναμένεται ασυνήθιστο πενθήμερο με αφρικανική σκόνη έως το Σάββατο

xristiana