ΚεντρικήΟμορφιά

Δύο από τις κορυφαίες τάσεις ομορφιάς που θα κυριαρχήσουν τη νέα σεζόν

26/9/2022

Βιωσιμότητα και τεχνολογία σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Καθώς μια σεζόν τελειώνει και μια άλλη αρχίζει, μαζί της καταφθάνουν και μια σειρά από νέες τάσεις στην περιποίηση της επιδερμίδας. Σύμφωνα με τη βρετανική Vogue, δύο από τις κορυφαίες τάσεις της σεζόν που ξεκινά έχουν να κάνουν με τη βιωσιμότητα και την τεχνολογία και πώς αυτές μπορούν να βοηθήσουν στην περιποίηση της επιδερμίδας.

Ανακυκλωμένα συστατικά

Προϊόντα ομορφιάς

Οι καταναλωτές έχουν γίνει πολύ πιο απαιτητικοί όσον αφορά τα οικολογικά διαπιστευτήρια των αγαπημένων τους προϊόντων ομορφιάς, αλλά τα τελευταία χρόνια η προσοχή έχει επικεντρωθεί κυρίως στη συσκευασία. Τον τελευταίο καιρό, όμως, πολλά brands με περιβαλλοντική συνείδηση έχουν αρχίσει να ενσωματώνουν ανακυκλωμένα συστατικά στις συνθέσεις τους, μειώνοντας την πίεση στους φυσικούς πόρους της γης και ελαχιστοποιώντας τα απορρίμματα που καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής.

«Ενώ η ανακύκλωση συμβαίνει στη βιομηχανία της μόδας εδώ και αρκετό καιρό, τα ανακυκλωμένα και μηδενικά απόβλητα συστατικά εξακολουθούν να αποτελούν μια αναδυόμενη τάση για τη βιομηχανία ομορφιάς» εξηγεί στη Vogue η Sarah Brown, ιδρύτρια της εταιρείας καλλυντικών Pai.

Η τεχνολογία στο χώρο της ομορφιάς

Κρέμα σώματος

Υπήρξε μια στιγμή, γύρω στο 2019, όταν φαινόταν ότι το μόνο που ήθελαν όλοι στην ομορφιά ήταν «καθαρά» ή «φυσικά» προϊόντα. Μια διάθεση της λογικής «επιστροφή στα παλιά» κυριαρχούσε, κατά την οποία ορισμένοι καταναλωτές απέφευγαν τα ηχηρά ονόματα προϊόντων και τους μακροσκελείς καταλόγους συστατικών υπέρ πιο λιτών συνθέσεων. Αυτό εξελίχθηκε σε «καθαρά κλινικά» προϊόντα, στα οποία η περιποίηση της επιδερμίδας συνδύαζε τα καλύτερα συστατικά που έχει να προσφέρει η φύση με συνθετικά εργαστηριακά συστατικά που είναι εξίσου ασφαλή και αποτελεσματικά με τα αντίστοιχα φυσικά.

Η τελευταία επανάληψη αυτής της τάσης έχει ονομαστεί «τεχνολογική αποδοχή», από το πρακτορείο πρόβλεψης τάσεων WGSN. Με τους καταναλωτές να κατανοούν όλο και περισσότερο τους τρόπους με τους οποίους οι τεχνολογικές εξελίξεις μπορούν να βελτιώσουν τις ρουτίνες περιποίησης της επιδερμίδας τους, αναζητούν με ανανεωμένο ενδιαφέρον τις έξυπνες νέες μεθόδους εφαρμογής, τα εργαστηριακά παραγόμενα συστατικά (πολλά από τα οποία πιστεύεται ότι είναι πιο βιώσιμα από τα φυσικά συστατικά) και τις καινοτόμες συνθέσεις.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Αυτοκίνητα: Συμμαχία κατά της κατάργησης των μηχανών εσωτερικής καύσης από το 2035 συγκροτεί η Γερμανία

xristiana

Trench coat: Stylish συνδυασμοί για την εποχή με πρωταγωνιστή το αγαπημένο μας πανωφόρι

xristiana

Greece Race For The Cure® 2022: Οι Εγγραφές Άνοιξαν

xristiana