ΚεντρικήΚοινωνικά

Δήμος Ι.Π Μεσολογγίου: «1ο Φεστιβάλ Οίνου» στην Κατοχή

14/9/2022

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το «1ο Φεστιβάλ Οίνου» στην Κατοχή της Δ.Ε.Οινιαδών. Την  μεγάλη διοργάνωση του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου που θα λάβει χώρα 16 Σεπτεμβρίου και τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Τουρισμού.

Στο Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν οι μηχανισμοί σύνδεσης επιστημονικής έρευνας και πράξης, οι ευκαιρίες τοπικής ανάπτυξης μέσω του αμπελοοινικού τομέα, καθώς και η έννοια του οινικού και γαστρονομικού τουρισμού που πάνε χέρι-χέρι, στο πλαίσιο ένταξης της ευρύτερης περιοχής στο παγκόσμιο χάρτη του εναλλακτικού τουρισμού.

Το στοίχημα για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (δήμος, πανεπιστημιακά ιδρύματα και ερευνητικοί οργανισμοί, επιχειρήσεις, αγρότες, εφοδιαστική αλυσίδα, συμβουλευτική, τοπική κοινότητα), είναι να γνωστοποιήσουν τα διαθέσιμα επιστημονικά επιτεύγματα και πρακτικές, και να δημιουργήσουν το πλαίσιο εμπιστοσύνης και προσφοράς για την αξιοποίησή τους στην πράξη.

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου προσκαλεί τους πολίτες στην ιστορική και όμορφη κωμόπολη της Κατοχής να απολαύσουν ντόπιες ποικιλίες, όπως η ξακουστή Μαλαγουζιά, το Μαυρούδι Οινιαδών, το Αυγουστολίδη ή Γουστολίδη και η Μαυροδάφνη όπου ντόπιοι παραγωγοί θα τους καλέσουν να δοκιμάσουν και μετά όλοι μαζί να γιορτάσουν την παραγωγή, συνοδεία μουσικής.

Στο πέρας της εκδήλωσης το κοινό θα μπορεί να δει παραδοσιακά εργαλεία που χρησιμεύουν στη συγκομιδή και την περιγραφή τους, να συνομιλήσει και να ανταλλάξει απόψεις με τους παραγωγούς, τους ομιλητές, εκπροσώπους φορέων και τοπικών θεσμικών παραγόντων.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης αναλυτικά:

–  Έναρξη εκδήλωσης – Χαιρετισμοί

– Ομιλίες

–  Πρόλογος εκδήλωσης – Ιστορική αναδρομή:  «Το ιστορικό και μυθικό υπόβαθρο της σχέσης της περιοχής με την άμπελο και την καλλιέργεια αυτής, αναφορά στην τοπική παράδοση και λαογραφία»

Κωνσταντίνος Ρόμπολας (Θεολόγος καθηγητής – συνταξιούχος Γυμνασιάρχης)

«Ζωντανά Εργαστήρια (Agro-Living Labs) :Δημιουργία καινοτομίας με τη σύνδεση έρευνας & πράξης»

Δρ Παναγιώτης Τριβέλλας, Καθηγητής

Διευθυντής Εργαστηρίου (ORIMAS Lab), Τμήμα Διοίκησης Γεωργικών Επιχειρήσεων & Συστημάτων Εφοδιασμού, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

– «Τοπική Ανάπτυξη μέσω του Αμπελοοινικού Τομέα στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολλογίου»

Δρ Δημήτριος Ευάγγελος Μηλιόρδος, MSc Γεωπόνος, Αμπελουργός/ Οινολόγος Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Εργαστηρίου Οινολογίας και Αλκοολούχων Ποτών Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

– «Σχεδιάζοντας το μερίδιο αγοράς από τα 29,6$ δισ. του οινοτουρισμού μέχρι το 2030»

Σεφ Λάουρα Σαργέντη, Πρέσβειρα ελληνικής γαστρονομίας – Σύμβουλος γαστρονομίας και τουριστικής ανάπτυξης

  • Γευσιγνωστική Εμπειρία
  • Αξιολόγηση και χαρακτηρισμός προϊόντων
  • Απονομή Βραβείων συμμετοχής
  • Μουσικό Πρόγραμμα

Πηγή: https://www.otavoice.gr

Related posts

Tελικά επιτρέπεται να χρησιμοποιούμε ενδιάμεσα οποιαδήποτε άλλη μέθοδο αποτρίχωσης αν έχουμε ξεκινήσει λέιζερ;

xristiana

Ποιοι πρέπει να κάνουν περισσότερη γυμναστική;

xristiana

Διάλεξη Για Την Κλιματική Αλλαγή

xristiana