ΚεντρικήΟμορφιά

Έξυπνα tips για να επανορθώσουμε τη λάμψη των μαλλιών μας ανάλογα με τις ανάγκες μας

19/9/2022

Οι υποδείξεις των ειδικών και τα κατάλληλα προϊόντα μπορούν να κάνουν θαύματα, επανορθώνοντας τη λάμψη των μαλλιών μας, ανάλογα με το σχήμα και τις ανάγκες τους.

Παρά τα κατάλληλα μέτρα που πήραμε για την προστασία τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δύσκολα θα αποφύγουμε τις φθορές. Ιδίως αν είναι βαμμένα ή αν δεν κάναμε αποχή  –έστω και για λίγο- από το θερμό στάιλινγκ. Το χρώμα τους ενδέχεται να έχει ξεθωριάσει, οι άκρες να έχουν ψαλίδα,  το φριζάρισμα να είναι πιο έντονο. Παρόλα αυτά, αν ακολουθήσουμε τις κατάλληλες υποδείξεις των ειδικών και χρησιμοποιήσουμε τα κατάλληλα προϊόντα, θα επανορθώσουμε την υγεία και τη λάμψη των μαλλιών μας.

Λεπτή τρίχα

Μήπως το ξεμπέρδεμα των μαλλιών μας είναι πλέον μία δύσκολη, επίπονη διαδικασία;  Αυτό συμβαίνει γιατί ο συνδυασμός του ήλιου και του αλατιού ή του χλωρίου έχει αλλοιώσει το υδρολιπιδικό φιλμ της λεπτής τρίχας ανοίγοντας τα λέπια της.

Τι κάνουμε

Ενα ενυδατικό προϊόν μετά το λούσιμο είναι απαραίτητο ακόμα και για τα λεπτά, χωρίς όγκο μαλλιά. Ετσι χρησιμοποιούμε ένα εξειδικευμένο λεπτόρρευστο κοντίσιονερ που αν και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, δεν βαραίνει την τρίχα ενώ ταυτόχρονα διεισδύει στα μαλλιά γρήγορα και εύκολα, φροντίζοντας κάθε ξηρό ή ταλαιπωρημένο σημείο.

Βαμμένα μαλλιά

Η διαδικασία της βαφής κάνει την τρίχα πιο πορώδη. Αυτό σε συνδυασμό με τον ήλιο, το αλάτι και το χλώριο έχει ως αποτέλεσμα να  ξεθωριάσουν και να αποκτήσουν άγρια υφή.

Τι κάνουμε

Το σαμπουάν, το κοντίσιονερ και η μάσκα που χρησιμοποιούμε καλό είναι να είναι σχεδιασμένα ειδικά για βαμμένα μαλλιά, προκειμένου να σέβονται τις χρωστικές και ταυτόχρονα να αναδομούν την τρίχα. Επίσης μετά το λούσιμο, χρησιμοποιούμε μία μάσκα γρήγορης δράσης, με συστατικά όπως κολλαγόνο, υαλουρονικό οξύ και λιπαρά οξέα, που επανασυστήνουν σε βάθος τον πυρήνα της τρίχας, προσφέροντας θεαματική λάμψη και δύναμη.

Σγουρά ή σπαστά μαλλιά

Η τρίχα φριζάρει όταν τα λέπια της ανοίξουν και εισχωρήσει μέσα υγρασία. Το αποτέλεσμα είναι να διασταλεί και να αυξήσει τον όγκο της. Ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε αυτό το φαινόμενο είναι να της προσφέρουμε επαρκή ενυδάτωση και θρέψη, ώστε η επιφάνειά της να παραμένει  λεία και σφραγισμένη.

Τι κάνουμε

Για να έχουν νεύρο και όμορφο σχήμα οι μπούκλες, χρησιμοποιούμε έλαια και μαλακτικές κρέμες που δεν ξεβγάζονται. Επιπλέον, ιδανικά για την περίπτωσή μας είναι τα έλαια με αντιοξειδωτικούς και ενυδατικούς παράγοντες που εμποδίζουν την αφυδάτωση της τρίχας και διατηρούν την ελαστικότητα και το σχήμα τους.

Bonus tip:

Επίσης τις μέρες ανάμεσα στα λουσίματα, απλώνουμε σε νωπά μαλλιά ένα έλαιο ή σέρουμ με βιταμίνες που δεν ξεπλένεται, για αναδόμηση, δύναμη και προστασία από την ψαλίδα.

Στο κομμωτήριο

Τα επαγγελματικά προϊόντα και η τεχνική του ειδικού θα επαναφέρουν πιο γρήγορα τα μαλλιά μας σε υγιή κατάσταση. Ετσι μία ή δυο φορές τον μήνα επισκεπτόμαστε τον κομμωτή μας για να κάνουμε τη θεραπεία που θα μας συστήσει.

Bonus tip: Aν κλείσουμε ραντεβού για βαφή ή ανταύγειες, τότε καλό είναι να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την ενυδάτωση και τη θρέψη της τρίχας, προκειμένου να γίνει ακόμα περισσότερο απαλή και ελαστική.

Τι κάνουμε

Δυο – τρεις μέρες (ή και περισσότερες) πριν από το ραντεβού μας,  χρησιμοποιούμε έναν επανορθωτικό ορό νύχτας. Τον εφαρμόζουμε στα μήκη και τις άκρες, πριν κοιμηθούμε και τον αφήνουμε να δράσει όση ώρα κοιμόμαστε. Με αυτόν τον τρόπο, το αποτέλεσμα της βαφής θα είναι ακόμα καλύτερο. Παράλληλα το ξεμπέρδεμα και το styling θα γίνονται πολύ πιο εύκολα.

Bonus tip:

Χρησιμοποιούμε για ένα μήνα ένα εξειδικευμένο συμπλήρωμα διατροφής με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, αμινοξέα και μέταλλα. Ο συνδυασμός δυναμώνει την τρίχα ενώ παράλληλα θα της χαρίζει ελαστικότητα και έξτρα λάμψη.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία την Αθηνά-Τζάνετ Κορώση, hair & colour expert.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ανδρέας Εμπειρίκος: Ο «πατέρας» του ελληνικού υπερρεαλισμού

xristiana

Διαδικτυακό σεμινάριο επιμόρφωσης για φροντιστές ΑμεΑ – Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

xristiana

Χειμωνιάτικη μακαρονάδα με κιμά, χωριάτικο λουκάνικο και πράσα

xristiana