ΚεντρικήΟμορφιά

Scandinavian waves: Το αβίαστα «cool girl» χτένισμα του καλοκαιριού

1/8/2022 

Πώς να το πετύχετε μόνες στο σπίτι.

Η πιο αβίαστα cool επιλογή χτενίσματος γι’ αυτό το καλοκαίρι είναι τα Scandinavian waves, μια τάση που υιοθετούν όλο και περισσότερες σταρ του Χόλιγουντ, ανάμεσα στις οποίες η Sophie Turner στο MET Gala αλλά και η Zendaya, σε πιο συχνή βάση. Τί είναι, όμως, τα Scandinavian waves και πώς μπορείτε να τα αποκτήσετε;

Scandinavian waves: Το αβίαστα «cool girl» χτένισμα του καλοκαιριού

https://www.instagram.com/p/CZHtkwVprwE/?utm_source=ig_embed&ig_rid=e6a0752b-9502-498b-98f7-8a68f420121f

Η τάση για το 2022 είναι τα «Scandi Waves» ή «σκανδιναβικά κύματα», και όπως υποδηλώνει και το όνομά τους, προέρχονται από αυτή την περιοχή της Βόρειας Ευρώπης που έχει γίνει το νέο πρότυπο της μόδας.

Αν αναρωτιέστε από τι αποτελείται αυτό το cool χτένισμα, σκεφτείτε τα mermaid waves με το χαρακτηριστικό, χαλαρό σπάσιμο, αλλά με μια δόση δομής, συν το ότι τα κύματα σχηματίζονται πιο κοντά μεταξύ τους. Το χτένισμα είναι μια μοντέρνα εκδοχή του χολιγουντιανού κύματος -απλά πιο χαλαρό και πιο ατημέλητο.

Αν και τα Scandi waves μπορούν να βρεθούν σε φυσικούς τύπους μαλλιών, για να τα επιτυχύχετε ο ύπνος με πλεξούδες μπορεί να σας δώσει μια λιγότερο επιτηδευμένη εκδοχή τους. Ωστόσο μπορούν, επίσης, να επιτευχθούν με τη χρήση εργαλείων όπως τα ισιωτικά μαλλιών.

https://www.instagram.com/p/Cc1Ok_gvzVd/?utm_source=ig_embed&ig_rid=853c650d-b780-4344-aefe-e5e19f3370b5

«Το look είναι λιγότερο στυλιζαρισμένο, πιο ρευστό και γενικά χαλαρό» λέει ο πρεσβευτής της BaByliss και στυλίστας διασημοτήτων, Syd Hayes στο βρετανικό Glamour.

«Είναι πραγματικά το πιο εύκολο και γρήγορο κύμα που μπορείς να δημιουργήσεις» λέει ο Syd. Απλά «βεβαιωθείτε ότι εξακολουθείτε να έχετε όγκο στη ρίζα – δεν θέλετε τα μαλλιά να φαίνονται πολύ επίπεδα», προσθέτει. Και συστήνει «να τελειώσετε με ένα ψεκασμό από ένα ξηρό σπρέι υφής, και στη συνέχεια να βουρτσίσετε απαλά το κύμα για ένα πιο μοντέρνο αποτέλεσμα».

Πώς να αναδιαμορφώσετε το look Scandi waves μόνες σας χωρίς θερμότητα

https://www.instagram.com/p/CdGnmyDuRjW/?utm_source=ig_embed&ig_rid=478d1532-f65d-4f01-b259-1abdaaaced07

Αν και τα καλοχτενισμένα μαλλιά που βλέπουμε στα κόκκινα χαλιά απαιτούν πολλά χέρια και κομμωτές, τα σκανδιναβικά κύματα κάνουν θραύση ακριβώς λόγω της απλότητάς τους. Υπάρχει, μάλιστα, ένας τρόπος να πετύχετε το συγκεκριμένο look και, μάλιστα, χωρίς τη χρήση θερμότητας.

Αν θέλετε να πετύχετε το look χωρίς τη χρήση θερμότητας τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πλέξετε τα μαλλιά σας σε πλεξούδες. Ανάλογα με τη δομή των μαλλιών σας, μπορεί να είναι ωφέλιμο να πλέξετε όχι μόνο μία πλεξούδα, αλλά πολλές, με λεπτότερες τούφες, για να δημιουργήσετε περισσότερα μικρά κύματα και αυτό το εφέ που θυμίζει Mermaid Waves. Έξτρα συμβουλή: βρέξτε ελαφρώς τα μαλλιά πριν πλέξετε τις πλεξούδες. Μπορείτε, επίσης, να κάνετε τις πλεξούδες ακριβώς μετά το λούσιμο των μαλλιών σας. Αυτό σίγουρα θα κάνει τα κύματα στα μαλλιά σας πιο δομημένα.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Ένας Αγώνας Μπάσκετ Για Την Πρόληψη Του Καρκίνου Του Μαστού

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

“Πάμε Μαζί!-Δρόμος Πολυρρηνίας”

xristiana