ΚεντρικήΟμορφιά

Micellar Water: Το μαγικό Παριζιάνικο νερό

18/8/2022

Το Micellar Water είναι ένα προϊόν περιποίησης της επιδερμίδας πολλαπλών χρήσεων που έχει γίνει αγαπημένο τόσο των γκουρού ομορφιάς όσο και των δερματολόγων. Η ιστορία του ξεκίνησε από το Παρίσι, διότι το νερό εκεί είναι πολύ σκληρό, με αποτέλεσμα να αφυδατώνει την επιδερμίδα, έτσι διάσημοι γαλλικοί οίκοι δημιούργησαν αυτό το μαγικό νερό.

Ποιες είναι οι ιδιότητες του;

Αρχικά λειτουργεί ως ντεμακιγιάζ, απομακρύνοντας όλα τα ίχνη από το make up αλλά και της λιπαρότητας από το δέρμα. Αυτό οφείλεται στην παρουσία μικκυλίων, κάποιες ενώσεων δηλαδή που βοηθούν να έχεις ένα «καθαρό» αποτέλεσμα.

Αν έχεις ξηρό δέρμα, τότε αυτό το θαυματουργό νερό είναι ιδανικό για εσένα. Οι περισσότεροι τύποι μικκυλιακού νερού διαθέτουν ενυδατικές ενώσεις όπως η γλυκερίνη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι επουλώνει το ερεθισμένο δέρμα, αλλά και το βοηθά επίσης να διατηρεί την υγρασία του.

Επίσης βοηθά τους φραγμένους πόρους που δημιουργούν την ακμή και μετέπειτα τα σπυράκια, αλλά και στις επίμονες κηλίδες. Ακόμη έρευνες έχουν δείξει ότι η συχνή χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος βοηθά στη μείωση των μαύρων στιγμάτων.

Εννοείται ότι αν σκοπεύεις να πας διακοπές τότε θα πρέπει να το συμπεριλάβεις στο νεσεσέρ σου. Εκτός από όλα τα οφέλη που σχετίζονται με το micellar water, αυτό το ισχυρό προϊόν είναι φορητό, βολικό και εύκολο στη χρήση. Είναι εξαιρετικό για ταξίδια διότι μπορεί να είναι χρήσιμο σε καταστάσεις στις οποίες μπορεί να μην έχεις πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δελτίο ειδήσεων 24/1

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Έκζεμα: Πώς επηρεάζεται από την κλιματική αλλαγή

xristiana