ΚεντρικήΟμορφιά

DIY Time! Μάσκα προσώπου με μέλι και πατάτα για προστασία & ενυδάτωση της επιδερμίδας

1/8/2022 

Αν έχεις την «πολυτέλεια» να περιποιηθείς το δέρμα σου και να μην το ταλαιπωρήσεις άλλο από τους καπνούς, κάνε μια μάσκα ενυδάτωσης στο σπίτι.

Τα τελευταία 24ωρα η χώρα βιώνει εξαιρετικά δύσκολες στιγμές με την πυρκαγιά σε Πεντέλη, Ντράφι, Παλλήνη, Γέρακα και Διώνη. Πολίτες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και άλλοι έχουν δει τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Την ίδια ώρα ο καπνός που υπάρχει στην ατμόσφαιρα είναι ό,τι χειρότερο τόσο για το αναπνευστικό μας όσο και για την επιδερμίδα μας.

Αν, λοιπόν, είσαι από τις τυχερές που κάθεσαι στο σπίτι και δεν κινδυνεύεις, φρόντισε το δέρμα σου από όλη την ταλαιπωρία που έχει υποστεί από τα μικροσωματίδια του αέρα λόγω των καπνών. Φτιάξε μια άκρως ενυδατική μάσκα προσώπου με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι σου.

DIY Time! Ετοιμάσου για διακοπές με το απόλυτο scrub κατά της κυτταρίτιδας με grapefruit

Η DIY συνταγή για τη μάσκα ενυδάτωσης

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη μάσκα προσώπου είναι τα εξής:

πατάτα

Μισή φέτα καρπούζι

2 κουταλιές μέλι

https://www.instagram.com/p/CfUkOxpu7RP/embed/?cr=1&wp=558&rd=https%3A%2F%2Fwww.queen.gr&rp=%2Fomorfia%2Fdiy%2Fstory%2F253682%2Fdiy-time-maska-prosopoy-me-meli-kai-patata-gia-prostasia-enydatosi-tis-epidermidas#%7B%22ci%22%3A0%2C%22os%22%3A1921.0999999977648%7D

Βράσε καλά τις πατάτες και λιώσε τις μέχρι να γίνουν πουρές. Λιώσε το καρπούζι με ένα πιρούνι και πρόσθεσε το μέλι. Ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει ένας πολτός. Καθάρισε καλά το πρόσωπό σου και άπλωσε τη μάσκα, εκτός από την περιοχή των ματιών.

Άσε τη μάσκα να δράσει για 20 λεπτά κι έπειτα ξέπλυνε καλά με δροσερό νερό. Θα αισθανθείς αμέσως τη δροσιά και την αναζωογόνηση στο δέρμα σου.

Τα οφέλη της μάσκας ομορφιάς με πατάτα και μέλι

Η συγκεκριμένη μάσκα προσώπου είναι μια βόμβα ενυδάτωσης για την επιδερμίδα. Το μέλι, βλέπεις, είναι ένα ισχυρό ενυδατικό συστατικό, το οποίο έχει και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Το καρπούζι, επίσης, έχει τόσο υψηλή περιεκτικότητα σε νερό που κρατά το δέρμα για πολλές ώρες ενυδατωμένο, ενώ η πατάτα κάνει το δέρμα απαλό και λαμπερό έχοντας παράλληλα και αντιρυτιδική δράση.

Μαρία Ροδίτη

ΜΑΡΊΑ ΡΟΔΊΤΗ

Πηγή: https://www.queen.gr

Πηγή βίντεο: https://www.youtube.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Λίπος στην κοιλιά: Οι κίνδυνοι στη μέση ηλικία

xristiana

ΑμεΑ: Ανοιχτή Πλατφόρμα Αιτήσεων Σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Για Κατοίκους Πελοποννήσου

xristiana

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργανώνει TEDx στη Θεσσαλονίκη

xristiana