ΚεντρικήΟμορφιά

Ceramides: Μήπως είναι αυτό τo συστατικό που χρειάζονται τα μαλλιά μας;

11/8/2022

Αναπληρώνουμε τα ceramides που λείπουν από την τρίχα και αποκτάμε άμεσα όμορφα μαλλιά, δυνατά και πιο λαμπερά από ποτέ.

Πιθανότατα τα έχετε ακούσει, εφόσον αποτελούν σημαντικό παράγοντα του skincare. Μπορεί μάλιστα να βρίσκονται και στην ενυδατική κρέμα προσώπου που ήδη χρησιμοποιείτε. Τα ceramides (κερατινοκύτταρα) βοηθούν την επιδερμίδα να συγκρατεί περισσότερη υγρασία στο εσωτερικό της, διατηρώντας την σφριγηλή και ελαστική. Δεν πρόκειται για έναν τεχνητό παράγοντα αλλά για ένα φυσικό δομικό υλικό του οργανισμού μας. Για την ακρίβεια, τα ceramides είναι λιπίδια που αποτελούν το 50% τη σύνθεσης του επιδερμιδικού φραγμού. Όμως δεν εξυπηρετούν μόνο την υγεία του δέρματος.

Τα οφέλη των ceramides στα μαλλιά

Τα ceramides δεν υπάρχουν μόνο στο δέρμα αλλά και στα μαλλιά, εφόσον καλύπτουν την εξωτερική επιφάνεια της τρίχας, προστατεύοντάς την από εξωτερικούς παράγοντες. Τα ceramides βοηθούν τα λέπια της τρίχας να παραμένουν κλειστά, εξηγούν αμερικάνοι δερματολόγοι. Με αυτόν τον τρόπο, η υγρασία διατηρείται στο εσωτερικό της και παραμένει λεία, λαμπερή και ενυδατωμένη.

Πιο αναλυτικά, τα ceramides:

-Επαναδομούν τα ταλαιπωρημένα, αφυδατωμένα μαλλιά

-Εμποδίζουν και προλαμβάνουν το σπάσιμο καθώς και άλλες μελλοντικές φθορές

-Συγκρατούν την υγρασία

-Δυναμώνουν την τρίχα και το τριχωτό

-Αποκαθιστούν τη λάμψη και την υφή των μαλλιών

Τα ceramides είναι βιομιμητικά μόρια τα οποία σχηματίζουν ένα προστατευτικό περίβλημα γύρω από την τρίχα αλλά και το τριχωτό. Ετσι τα μαλλιά παραμένουν ανθεκτικά και οι ρίζες δυνατές. Ωστόσο οι τεχνικές διεργασίες, όσο προηγμένες κι αν είναι, το θερμό στάιλινγκ, ο ήλιος αλλά και ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε στα μαλλιά μας, καταστρέφουν τα ceramides. Η έλλειψή τους μεταφράζεται ως φριζάρισμα, ξηρότητα, τραχύτητα, θαμπάδα.

Τα καλά νέα: Μπορούμε να αναπληρώσουμε την απώλεια των ceramides με τις κατάλληλες καλλυντικές συνθέσεις. Ετσι σφραγίζουμε τα «λέπια» της τρίχας και αξιοποιούμε όλα τα παραπάνω οφέλη τους.

Ποιες είναι οι καλλυντικές συνθέσεις με ceramides

Η απάντηση είναι πολύ εύκολη, γιατί οι συγκεκριμένοι παράγοντες περιέχονται σε πολλές συνθέσεις για τα μαλλιά, «συνεργάζονται»  σχεδόν με όλα τα ευεργετικά συστατικά και ταιριάζουν σε κάθε τύπο. Θα τα βρούμε σε σαμπουάν, conditioners, σε μάσκες και σέρουμ. Επίσης τα συναντάμε και σε φυσικά προϊόντα όπως τα έλαια ηλίανθου, χοχόμπα, καρύδας, καστορέλαιο, ελαιόλαδο, αργκάν καθώς και στο έλαιο από κουκούτσια σταφυλιού.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Η Φλόγα Της Αγάπης Στον Πλακιά

xristiana

“Latin Passion”: Χορευτική εκδήλωση από τον Σ.Β.Α.Π. και τον Δήμο Πεντέλης

xristiana

Το smoothie με δύο βασικά χειμωνιάτικα φρούτα που θα τονώσει το ανοσοποιητικό σας

xristiana