ΚεντρικήΟμορφιά

4 μυστικά ομορφιάς από την Κίνα για λαμπερό πρόσωπο

25/8/2022

Θέλεις να μάθεις πώς καταφέρνουν οι Κινέζες να διατηρούν το δέρμα τους νεανικό και λαμπερό; Οι γυναίκες με τα σχιστά μάτια ακολουθούν τη δική τους skincare ρουτίνα. Διάβασε παρακάτω και πάρε ιδέες αν θέλεις να αποκτήσεις ένα νεανικό και γεμάτο υγεία πρόσωπο.

Οι γυναίκες στην αρχαία Κίνα βασίζονταν σε μεγάλο βαθμό στα βότανα προκειμένου να διατηρήσουν το δέρμα τους λαμπερό. Ένα από αυτά που καταναλώνουν ακόμη και σήμερα είναι τα goji berries. Πρόκειται για ένα δημοφιλές superfood που χρησιμεύει στη περιποίηση του δέρματος και συχνά συνίσταται για εκείνες που θέλουν να αποφύγουν τα χρόνια σημάδια γήρανσης. Είναι σούπερ ενυδατικά και βοηθούν το δέρμα να παραμείνει νεανικό και με ελαστικότητα.

Επίσης λατρεύουν το τσάι από χρυσάνθεμα. Το συγκεκριμένο αφέψημα τους χαρίζει ένα λαμπερό δέρμα, λόγω του φολικού οξέος που περιέχει. Επίσης σύμφωνα με τους ειδικούς έχει αποδειχθεί χρήσιμο στη θεραπεία της ακμής. Πριν την κατανάλωσή του, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε το γιατρό σας, καθώς ορισμένοι παρουσιάζουν αλλεργία στα συγκεκριμένα φυτά.

Η χρήση ενός κυλίνδρου ή πέτρας από νεφρίτη στο πρόσωπό σου ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος, συσφίγγει τους πόρους, συμβάλλει στην επαρκή οξυγόνωση του δέρματος και των ιστών, καθώς επίσης βοηθά τα προϊόντα περιποίησης να διεισδύουν βαθύτερα, ώστε να «δουλέψουν» καλύτερα. Για εμάς μπορεί να αποτελεί ένα νέο trend το jade roller, για τις Κινέζες όμως πρόκειται για ένα beauty item που δεν αποχωρίζονται εδώ και χρόνια.

Τέλος αγαπούν τα πράσινα φασόλια, διότι βοηθούν στην αναζωογόνηση του δέρματος. Με τη συγκεκριμένη τροφή δημιουργούν μια face mask βράζοντάς και αλέθοντάς τα με γιαούρτι, δημιουργούν μια πάστα για το πρόσωπό τους.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πρόωρος τοκετός: Πόσο αυξάνει τον κίνδυνο η ψυχική υγεία του πατέρα

xristiana

Διαταραχή ηλεκτρονικού παχνιδιού: Η νέα σοβαρή ψυχική νόσος που επηρεάζει ηλικίες από 12 έως 25 ετών

xristiana

Πώς να ανακουφίσετε το μωρό από τους κολικούς

xristiana