ΚεντρικήΟμορφιά

Το πανέξυπνο makeup hack για να καλύψεις τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

30/8/2022

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι ένα από τα πιο κλασικά θέματα που απασχολούν τις περισσότερες γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας. Μπορεί να φταίει η κούραση, η έλλειψη ύπνου, το στρες, οι πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή (που επίσης ταλαιπωρούν τα μάτια), η κακή διατροφή, το κάπνισμα, το αλκοόλ καθώς και η κληρονομικότητα, η ουσία όμως παραμένει: Οι μαύροι κύκλοι κάνουν το πρόσωπό μας να δείχνει κουρασμένο, ταλαιπωρημένο, σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και γερασμένο.

Και ναι, προφανώς και υπάρχουν κρέμες και οροί ματιών που μπορούν να σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την όψη τους, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει εν μια νυκτί. Τι μπορείς να κάνεις όμως εκείνες τις ημέρες που θες να πας στο γραφείο / σχολή / ραντεβού και να δείχνεις φρέσκια και ξεκούραστη, σαν να έχεις κοιμηθεί με τις ώρες;

Το μυστικό βρίσκεται σε ένα πανέξυπνο hack μακιγιάζ που ξετρυπώσαμε (πού αλλού;) στο TikTok. Ευτυχώς, είναι και πανεύκολο, και μπορείς να κάνεις πολύ γρήγορα με μόλις δύο προϊόντα μακιγιάζ.

Αυτό που θα χρειαστείς είναι ένα κρεμώδες ρουζ και το κονσίλερ σου. Πρόκειται για μια DIY color correcting τεχνική που αντικαθιστά τον κορέκτορα (την παλέτα concealer με διαφορετικές αποχρώσεις), σε περίπτωση που δεν διαθέτεις στο νεσεσέρ σου.

Όπως ίσως γνωρίζεις ήδη, το σομόν ή ροζ χρώμα του κορέκτορα καλύπτει τους μαύρους κύκλους και σκούρες κηλίδες. Οι συγκεκριμένες αποχρώσεις εξουδετερώνουν τους μπλε και γκρι υποτόνους, γι’ αυτό και πρέπει να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σε σκούρες “περιοχές” του προσώπου και όχι σε οποιαδήποτε ατέλεια, καθώς υπάρχει κίνδυνος να καταλήξεις με πορτοκαλί κηλίδες.

Αυτό ακριβώς επιχειρεί να κάνει και το hack με το ρουζ + κονσίλερ. Το ρουζ πρέπει να έχει ροζ, σομόν ή ροδακινί απόχρωση και να είναι ματ χωρίς καθόλου λάμψεις (shimmer). Σε αντίθετη περίπτωση, οι λάμψεις θα τονίσουν την περιοχή ενώ θα χειροτερέψουν την όψη των πόρων, που ιδίως αν είναι πολύ διεσταλμένοι, είναι κάτι που δεν θες να γίνει. Το χρώμα του ρουζ θα λειτουργήσει σαν καλυπτικό, αφού θα εξουδετερώσει το σκούρο χρώμα της περιοχής των ματιών, ενώ συνδυαστικά με το κονσίλερ θα καλύψει τις όποιες άλλες ατέλειες και θα χαρίσει μια όμορφη, ματ, ροδαλή και (κυρίως) φυσική όψη.

The hack

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αναμείξεις λίγες σταγόνες από τα δύο προϊόντα (πρώτα από το ρουζ και στη συνέχεια από το κονσίλερ) και να απλώσεις το μείγμα κάτω από τα μάτια σου, ταμπονάροντας ελαφρά με ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ. Αν θες, σέταρε το αποτέλεσμα με ένα ρουζ σε σκόνη σε παρόμοια απόχρωση, και ολοκλήρωσε με μια διάφανη πούδρα.

Πηγή: https://www.missbloom.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ζώδια: Αυτή είναι η μεγαλύτερη φαντασίωση κάθε ζωδίου

xristiana

Πώς θα διατηρήσεις το balayage στα μαλλιά σου

xristiana

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, Με Τίτλο «Υγιεινή Κατά Την Έμμηνο Ρύση»

xristiana