ΚεντρικήΟμορφιά

Τι είναι το ανάποδο λούσιμο που θα σώσει τα μαλλιά σου

23/8/2022

Όχι, δεν λουζόμουν με το κεφάλι προς τα κάτω, χρησιμοποιούσα τα προϊόντα περιποίησης ανάποδα και θα σου εξηγήσω τα πάντα.

Κάθε καλοκαίρι επιστρέφω από τις διακοπές και χρειάζομαι ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ (ναι με κεφαλαία) κούρεμα. Τα μαλλιά μου βλέπεις, είναι βαμμένα ξανθά, αρκετά ξηρά στις άκρες, λιπαρά στη ρίζα και γενικότερα προβληματικά. Το κούρεμα λοιπόν είναι μονόδρομος, φέτος όμως προέκυψε ένα αρκετά σημαντικό πρόβλημα… Πήγα διακοπές με αρκετά κοντά μαλλιά.

Πριν να φύγω για την Τζια, ο Ταξιάρχης και ο Νικόλας, ανέλαβαν να μου χαρίσουν από κοινού το ωραιότερο χρώμα-κούρεμα που είχα ποτέ. Έτσι, κατέληξα με ένα αρκετά ξανθό, μακρύ καρέ που πραγματικά λάτρεψα. Έπρεπε όμως να προσέχω ιδιαίτερα στη θάλασσα, με το αλάτι και τον ήλιο, ώστε να το διατηρήσω όσο το δυνατόν πιο υγιές για να μην χρειαστώ πολύ κούρεμα επιστρέφοντας.

hair-sash.jpg

Αποφάσισα λοιπόν να κάνω co-washing ή αλλιώς ανάποδο λούσιμο. Πρώτος μου το είχε προτείνει ο Νικόλας πριν πολλά χρόνια, ξέροντας ότι θα επιστρέψω και θα πρέπει να κόψω τουλάχιστον τα μισά μου μαλλιά. Φέτος όμως έγινε viral και στο TikTok, αλλά για να καταλάβεις τι θέλω να πω, ας σου εξηγήσω τι σημαίνει να λούζεσαι ανάποδα.

#GlassHair: Το hair trend που θέλουμε να επιστρέψει και tips για να το καταφέρεις

Το ανάποδο λούσιμο

Το ανάποδο λούσιμο είναι πολύ απλό, πρώτα βάζεις conditioner και μετά λούζεσαι με σαμπουάν. Έτσι, η τρίχα απορροφά όση ενυδάτωση και θρεπτικά συστατικά χρειάζεται, και το σαμπουάν δεν αφαιρεί την υγρασία και τη ζωντάνια της με τον αφρό του. Σύμφωνα με το TikTok, βάζεις το conditioner (ή και τη μάσκα αν θέλεις), περίπου 10 λεπτά πριν λουστείς, σε στεγνά μαλλιά, και έπειτα μπαίνεις για το κανονικό σου λούσιμο.

Εγώ έκανα κάτι άλλο: Έβαζα μάσκα στα μαλλιά μου πριν επιστρέψουμε από τη θάλασσα στο σπίτι. Έτσι έμενε περισσότερο από 10 λεπτά στην τρίχα και δεν χρειαζόταν να παλέψω με το ξεμπέρδεμα μετά το λούσιμο. Κυρίως όμως, η μάσκα στον γυρισμό από την παραλία, χάριζε στα μαλλιά μου τόση θρέψη και ενυδάτωση, που πραγματικά, μετά το μπάνιο είχα τα πιο λαμπερά και μαλακά μαλλιά που είχα ποτέ.

pexels-karolina-grabowska-5241036.jpg

Κάτι ακόμα που λάτρεψα στο ανάποδο λούσιμο όμως, είναι ότι τα μαλλιά μου είχαν περισσότερο όγκο και υφή, αφού δεν βάραιναν όπως με τον κλασικό τρόπο λουσίματος. Τα λεπτά, βαμμένα, μεικτά μαλλιά μου λοιπόν, είχαν όγκο και υφή, λάμψη και απαλότητα, έδειχναν υγιή και δεν χρειάζονταν προσεκτικό ξεμπέρδεμα. Με λίγα λόγια, το ανάποδο λούσιμο με έσωσε και δεν πρόκειται να ξαναλουστώ κανονικά σε διακοπές, Like ever!

Wet hair, don’t care: 15 τρόποι για να κάνεις το wet look σου πιο ενδιαφέρον

Ξέρω όμως τι αναρωτιέσαι: «Γιατί δεν το κάνεις και τον χειμώνα;» και «Τελικά κουρεύτηκες;». Τον χειμώνα τα μαλλιά δεν υποφέρουν στον βαθμό που υποφέρουν το καλοκαίρι, αυτό όμως δεν σου απαγορεύει να κάνεις το ανάποδο λούσιμο τρόπο ζωής. Προσωπικά θα το δοκιμάσω και θα πράξω ανάλογα με το πώς θα αντιδράσουν τα μαλλιά μου. Όσο για το κούρεμα… Προφανώς και έχω ραντεβού για λίγο κούρεμα!

Όσο και να προσέξουμε, οι άκρες των μαλλιών καταστρέφονται με το αλάτι και τη θάλασσα, και ένα κούρεμα είναι απαραίτητο για την υγεία τους. Αυτό που κατάφερα ωστόσο με το ανάποδο λούσιμο, ήταν να μην χρειάζεται να θυσιάσω πολύ από το –ήδη λίγο- μήκος των μαλλιών μου. Και τώρα που τα είπαμε όλα, ρίξε μία ματιά στις αγαπημένες μου μάσκες για co-washing…

WELLA PROFESSIONALS, OIL REFLECTIONS LUMINOUS REBOOST MASK
L’ORÉAL PARIS, ELVIVE HYDRA HYALURONIC MASK
KERASTASE, BLOND ABSOLU MASQUE CICAEXTREME
SEBASTIAN PROFESSIONAL, DARK OIL LIGHTWEIGHT MASK
GARNIER, FRUCTIS HAIR FOOD SMOOTHING MACADAMIA MASK

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη

ΧΡΙΣΤΊΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΊΑ ΧΡΌΝΗ

Πηγή: https://www.queen.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.queen.gr

Related posts

Το 2ο Get Hired Live έρχεται στο Ηράκλειο Κρήτης

xristiana

Εθελοντική Αιμοδοσία Του Ποντιακού Συλλόγου Παναγία Σουμελά

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 14/1

xristiana