News ΑΜΕΑΚεντρική

Στο πλευρό φοιτητών με αναπηρίες η «Πρόσβαση» του Π.Θ.

26/8/2022

Στο πλευρό των φοιτητών με αναπηρίες θα βρεθεί και τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά η δομή «Πρόσβαση» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Πρόκειται για δομή που υποστηρίζει τους νέους που φοιτούν στο ίδρυμα για την αντιμετώπιση δυσκολιών στην καθημερινότητά τους. Με ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα, του ιδρύματος, η «Πρόσβαση» επιχειρεί να επικαιροποιήσει τις ανάγκες και να καταγράψει τυχόν νέες ενόψει της έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Στο κάλεσμά της αναφέρει:

«Εάν είσαι φοιτητής/φοιτήτρια που έχεις ήδη εγγραφεί στην Πρόσβαση και θέλεις να μας ενημερώσεις για κάποια αλλαγή αναφορικά με τις ανάγκες σου, τις υπηρεσίες που λαμβάνεις και/ή τις προσαρμογές που ζητάς, επικοινώνησε και κλείσε ραντεβού με την Πρόσβαση πριν την έναρξη του νέου εξαμήνου. Εάν δεν επιθυμείς κάποια αλλαγή δεν χρειάζεται να επικοινωνήσεις με τη Πρόσβαση. Παραμένει σε ισχύ το έγγραφο της Πρόσβασης από το προηγούμενο έτος.

Εάν είσαι φοιτητής/φοιτήτρια που επιθυμείς να εγγραφείς στην δομή ακολούθησε τα εξής βήματα:

  1. Συμπλήρωσε ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής στην ιστοσελίδα της δομής
  2. Σε ένα πεδίο της αίτησης χρειάζεται να επισυνάψεις το διαγνωστικό σου έγγραφο από Επίσημο Δημόσιο Φορέα. Προκειμένου να επισυνάψεις το αρχείο θα πρέπει να συνδεθείς με το πανεπιστημιακό σου email.
  3. Αφού συμπληρώσεις την αίτηση, κλείσε ραντεβού ηλεκτρονικά με την Πρόσβαση (Κλείσε ραντεβού) για να γίνει η καταγραφή των αναγκών σου με φυσική παρουσία (στην πόλη του Βόλου ή της Λάρισας) ή εξ αποστάσεως μέσω Microsoft Teams.

Σημαντική σημείωση:

Προκειμένου να κάνεις την εγγραφή σου στην Πρόσβαση θα πρέπει:

  1. να έχεις ολοκληρώσει την εγγραφή σου στο τμήμα φοίτησής σου
  2. να έχεις ήδη πανεπιστημιακό email

Εάν θέλεις να ενημερωθείς πιο αναλυτικά για τον ρόλο της Πρόσβασης, τις υπηρεσίες και τις δράσεις της μπορείς να επισκεφτείς την ιστοσελίδα μας (prosvasi.uth.gr) και επίσης να μας παρακολουθείς μέσα από το Facebook και το Instagram».

Πηγή: https://www.eduguide.gr

Related posts

Copernicus: Οι θερμότεροι εδώ και 120.000 χρόνια οι 3 τελευταίοι μήνες

xristiana

Λιγκουίνι με γαρίδες για ατελείωτη απόλαυση

xristiana

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 15/3

xristiana