ΚεντρικήΚοινωνικά

Στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης το 14ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής

28/8/2022

Το 14ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής διοργανώνεται στο Δημοτικό Σχολείο Γέφυρας Θεσσαλονίκης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, από την Πέμπτη 1 έως και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γέφυρας «Μέτρες – Σωζούπολη» διοργανώνει, μετά από απουσία 2 ετών λόγω των περιορισμών covid, το φεστιβάλ που θα φιλοξενήσει  μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από το Μεξικό, τη Σλοβακία, τη Γκάνα και φυσικά την Ελλάδα στοχεύοντας στην ανάδειξη και ενίσχυση της παράδοσης και των εθίμων.

4 μέρες γεμάτες μουσική, χορό, διασκέδαση, πλούσιο θέαμα, μοναδικές εμπειρίες με τους ρυθμούς, τα κοστούμια, το ύφος και τα μουσικοχορευτικά δρώμενα της κάθε περιοχής, με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Υποδεχόμαστε το 14ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής σε έναν ανοιχτό, καταπράσινο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο, κατάλληλο για όλη την οικογένεια.

Τέσσερις ξεχωριστές βραδιές πολιτισμού, όπου οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα προγράμματα όλων των ξένων και ελληνικών φιλοξενούμενων συγκροτημάτων, να απολαύσουν τα ειδικά αφιερώματα προς τιμήν της κάθε συμμετέχουσας χώρας, και μετά το πέρας του επίσημου προγράμματος να διασκεδάσουν και να γλεντήσουν μέχρι το πρωί στους ήχους της παράδοσης.

«Πιαστείτε στον κύκλο και αφεθείτε στους ρυθμούς και τα βήματα της μεγάλης γιορτής του πολιτισμού, της αδελφοσύνης των λαών, της συνεργασίας, της ανταλλαγής, του εθελοντισμού.

Γιατί ο πολιτισμός είναι αυτός που διατηρεί ζωντανή την ιστορία και την παράδοση του κάθε τόπου, προάγει την ευγένεια και αφήνει στην άκρη τις όποιες διαφορές…»

Πηγή: https://www.thessalonikiguide.gr

Related posts

Για να μειώσετε την απώλεια μνήμης: Καλύτερα τα σταυρόλεξα από τα γνωστικά βιντεοπαιχνίδια

xristiana

Γιατί δεν πρέπει να φοράς μακιγιάζ στο γυμναστήριο

xristiana

Σκύλος επιβίωσε για 10 εβδομάδες στα βουνά του Κολοράντο δίπλα στο νεκρό αφεντικό του

xristiana