ΚεντρικήΟμορφιά

Ρουζ: Πώς θα το εφαρμόσουμε τη φθινοπωρινή σεζόν

30/8/2022

Μία από τις σπουδαιότερες τάσεις στο μακιγιάζ είναι το barely there base make up, δηλαδή το απολύτως φυσικό, λαμπερό λουκ, με nude αποχρώσεις σε μάτια, μήλα και χείλη.

Κι ένα από τα πιο απαραίτητα στοιχεία του είναι το ρουζ. Μπορεί να μοιάζει μία απλή κίνηση που δε χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική, όμως η λανθασμένη εφαρμογή του μπορεί να καταστρέψει το κατά τα άλλα ιδανικό λουκ που έχουμε δημιουργήσει, και να κάνει την όψη μας άτονη ή αφύσικη.

Αντίθετα, όταν χρησιμοποιούμε τη σωστή απόχρωση και το τοποθετούμε στα σωστά σημεία, το ρουζ μπορεί να μεταμορφώσει την επιδερμίδα και να χαρίσει μία όμορφη φυσική λάμψη. Αυτό είναι άλλωστε και το ζητούμενο αυτή τη σεζόν.

#Προετοιμάζουμε την επιδερμίδα

Ως πρώτο βήμα, ακόμα και αν δεν σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε μέικ απ, χρησιμοποιούμε ένα primer. Η σύνθεση θα χαρίσει την απαιτούμενη λάμψη και θα διευκολύνει την εφαρμογή του ρουζ, ώστε να γλιστράει στην επιδερμίδα. Ταυτόχρονα θα το διατηρήσει αναλλοίωτο για πολλές ώρες.

#Παίρνουμε το σωστό πινέλο

Για να απλώσουμε το κόμπακτ ή σε μορφή σκόνης ρουζ διαλέγουμε ένα μέτριου μεγέθους, μαλακό πινέλο, που απλώνει ομοιόμορφα τις χρωστικές. Ωστόσο αν έχουμε επιλέξει ένα κρεμώδες ή υγρό ρουζ, χρησιμοποιούμε τα δάχτυλά μας. Extra tip: Για να κάνουμε το τέλειο blending και να αποκτήσουμε ροδαλή όψη που ακτινοβολεί εκ των έσω, απλώνουμε το ρουζ με το σφουγγαράκι του μέικ απ, με ταμποναριστές κινήσεις.

#Διευρύνουμε την γκάμα μας

Μήπως χρησιμοποιούμε το ίδιο ρουζ εδώ και χρόνια; Ηρθε η στιγμή να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό που θα ανανεώσει την όψη και το μακιγιάζ μας. Αν έχουμε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, επιλέγουμε αντίστοιχους τόνους, όπως π.χ. light baby pink, ανοιχτό ροδακινί κλπ. Αν έχουμε σταρένια ή σκουρόχρωμη επιδερμίδα, δοκιμάζουμε πιο σκούρες αποχρώσεις όπως εκείνη στο χρώμα του μήλου, κεραμιδί, δαμασκηνί.

#Για να μιμηθούμε ένα face – lift

Ακολουθούμε την τεχνική των 2 βημάτων. Απλώνουμε ένα ματ ουδέτερο μπρόνζερ στο βαθούλωμα κάτω από τα ζυγωματικά μας για να τονίσουμε διακριτικά τη δομή του προσώπου μας. Στη συνέχεια, απλώνουμε το ρουζ στα ψηλά σημεία των ζυγωματικών. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσουμε ένα οπτικό εφέ που ανορθώνει τα χαρακτηριστικά  μας.

#Αποφεύγουμε τις υπερβολές

Για να βεβαιωθούμε ότι το ρουζ μας δεν είναι υπερβολικό, τινάζουμε την περιττή ποσότητα από το πινέλο πριν το απλώσουμε στο πρόσωπο. Extra tip: Καθαρίζουμε το πινέλο τουλάχιστον κάθε 2 εβδομάδες, αν κάνουμε καθημερινό μακιγιάζ. Ετσι θα απομακρύνουμε την περιττή ποσότητα χρωστικών και τα υπολείμματα που παγιδεύονται στις τρίχες του.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Άναμμα δέντρου με τον Κώστα Τουρνά στο Μαρούσι

xristiana

Κυτταρίτιδα: 3 στοχευμένες ασκήσεις για να την εξαφανίσετε

xristiana

Φλώρινα: Καλλιτεχνική Εκδήλωση Αφιερωμένη Στα ΑΜΕΑ

xristiana