ΚεντρικήΟμορφιά

Πως θα αποφύγεις τα Strawberry legs

29/8/2022

Έχεις παρατηρήσει ποτέ μικρές και σκούρες κηλίδες στα πόδια σου μετά το ξύρισμα; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε μάλλον έχεις Strawberry legs ή αλλιώς τα πόδια της φράουλας. Ονομάζεται έτσι γιατί οι κουκίδες μοιάζουν με τους σπόρους της φράουλας πάνω στο φρούτο, εξ’ ου και το nickname.

Στην ουσία τα πόδια φράουλας είναι υπερχρωματισμένες κουκίδες που εμφανίζονται στη θέση του θύλακα της τρίχας. Αν και συνήθως εμφανίζονται μετά το ξύρισμα, μπορεί επίσης να προκληθούν από διάφορους παράγοντες, όπως φραγμένους ή διευρυμένους πόρους ή ακόμα και από τη συσσώρευση νεκρών κυττάρων του δέρματος. 

Η πιο κοινή αιτία είναι η θυλακίτιδα.  Μια κοινή μόλυνση των τριχοθυλακίων δηλαδή που προκαλεί κηλίδες και εξανθήματα. Συμβαίνει όταν οι πόροι φράζουν με έλαια, βακτήρια ή νεκρά κύτταρα του δέρματος, με τα οποία ερχόμαστε σε επαφή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την φλεγμονή και την εμφάνιση ερυθρών φουσκαλών ή λευκών σπυριών, που παραπέμπουν σε ακμή.

Επίσης, η παραμέληση του δέρματος μετά το ξύρισμα ή η αποτρίχωση χωρίς την απαιτούμενη αναπλήρωση της υγρασίας είναι μια άλλη μια συνηθισμένη αιτία.

Τρόποι αντιμετώπισης

Ο καλύτερος τρόπος θεραπείας είναι η τακτική απολέπιση του δέρματος. Μπορείς γρήγορα, εύκολα και οικονομικά να φτιάξεις το τέλειο scrub απολέπισης στο σπίτι για μια λεία και ενυδατωμένη επιδερμίδα χωρίς ανεπιθύμητα σημάδια. Απλά ανακάτεψε φρέσκο ​​γιαούρτι, πλιγούρι βρόμης, μέλι και αλεσμένο καφέ.

Εάν η κατάσταση επιμένει, εφάρμοσε οποιοδήποτε προϊόν που περιέχει σαλικυλικό οξύ ή γλυκολικό οξύ. Αυτά βρίσκονται συνήθως σε προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για τη θεραπεία της ακμής, αλλά παρέχουν ελαφρώς πιο ισχυρή χημική απολέπιση και έλεγχο του σμήγματος. 

Επίσης, προτίμησε να κάνεις αποτρίχωση με λέιζερ και όχι με ξυραφάκι.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Rapid Test Στις 11 Και 13 Οκτωβρίου Στο Αιγάλεω

xristiana

42η Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Αμαρουσίου

xristiana

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι Από Τον Σύλλογο “Ευ Ζω Με Τον Καρκίνο”

xristiana