ΚεντρικήΟμορφιά

Πατάτες: Πώς να τις χρησιμοποιήσετε για την περιποίηση της επιδερμίδας σας

5/8/2022

Ποιες οι ιδιότητες και τα οφέλη τους.

Οι πατάτες εκτός του αποτελούν ένα από τα βασικότερα και πιο δημοφιλή συνοδευτικά διάφορων κυρίως πιάτων, αποτελούν και ένα μυστικό φυσικό συστατικό που κάνει «θαύματα» με την περιποίηση της επιδερμίδας σας. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, λοιπόν, οι ωμές πατάτες και ο χυμός πατάτας έχουν πολλά οφέλη για την περιποίηση του δέρματος.

Οι πατάτες είναι γεμάτες με βιταμίνη C και κατεχολάση, ένα ένζυμο με ήπιες λευκαντικές και φωτεινές ιδιότητες, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υπερμελάγχρωσης. Ενώ υπάρχουν ανεπίσημες ενδείξεις, το Healthline εξηγεί ότι «δεν υπάρχουν κλινικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η κατεχολάση στις πατάτες μπορεί να φωτίσει το δέρμα σας». 

Περιποίηση προσώπου με πατάτα

Εκτός από τη δυνητική αντιμετώπιση του αποχρωματισμού, οι πατάτες μπορεί να έχουν και οφέλη κατά της ακμής. Επίσης, την επόμενη φορά που θα παλέψετε με πρησμένα μάτια ή μαύρους κύκλους, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε φέτες πατάτας κάτω από τα μάτια σας, αντί για το δημοφιλές αγγούρι.

Η πιστοποιημένη δερματοπαθολόγος Gretchen Frieling δήλωσε στο Byrdie ότι «τα άμυλα καταπραΰνουν τη φλεγμονή και απορροφούν το λάδι», καθιστώντας τα την τέλεια λύση για το λιπαρό δέρμα».

«Μελέτες έχουν οδηγήσει τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι τα γλυκοαλκαλοειδή της πατάτας και άλλες χημικές ενώσεις έχουν τη δυνατότητα να μειώνουν τις κυτταροκίνες και τη φλεγμονή», είπε ακόμη η Frieling. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της φλεγμονώδους ακμής και να μετριάσει τον πόνο που τη συνοδεύει.

Πατάτες για τόνωση του δέρματος

Χυμός πατάτας

Ο χυμός της πατάτας είναι ένα φυσικό στυπτικό. Αυτό σημαίνει ότι συστέλλει τα κύτταρα του δέρματος και προάγει τη νεανική επιδερμίδα, ενώ βελτιώνει, επίσης, την εμφάνιση των πόρων. Πώς μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε στο σπίτι για να επωφεληθείτε από τις ιδιότητές της; Πλύνετε, ξεφλουδίστε και τρίψτε μια πατάτα, στύβοντας το χυμό της σε ένα μπολ.

Καθαρίστε το πρόσωπο και το λαιμό σας χρησιμοποιώντας το καθαριστικό της προτίμησής σας και σκουπίστε καλά την επιδερμίδα σας. Βυθίστε ένα βαμβάκι στο χυμό πατάτας που έχετε ετοιμάσει και στύψτε την περίσσεια. Σκουπίστε το πρόσωπο και το λαιμό σας με το βαμβάκι για να τονώσετε το δέρμα σας.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 9/5

xristiana

Ημικρανίες: Πόσο αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού στους νέους

xristiana

Αποκριάτικο γλέντι στην πλατεία Πυροβολικών

xristiana