ΚεντρικήΟμορφιά

Οι ειδικοί απαντούν: Πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας το πρωί;

6/8/2022

Το αν κάνει καλό στο δέρμα μας να πλένουμε το πρόσωπό μας κάθε πρωί, είναι ένα συχνό ερώτημα που μας έχει απασχολήσει ιδιαίτερα. Οι ειδικοί λοιπόν απαντούν

Σύμφωνα με τους skincare experts, κατά τη διάρκεια του ύπνου σας το δέρμα σας, από μόνο του αναζωογονείται και ρυθμίζεται το pH σας. Αυξάνεται η παραγωγή κολλαγόνου που συμβάλλει στη διατήρηση της νεότητάς της επιδερμίδας σας.

Όταν λοιπόν ξυπνάτε το πρωί και χρησιμοποιείτε καθαριστικά προσώπου και τρίβετε το δέρμα σας, χαλάτε όλη αυτή τη «σκληρή δουλεία» που έχει κάνει ο οργανισμός σας ενώ κοιμάστε. Αυτό σημαίνει ότι απογυμνώνεται το δέρμα σας από όλα όσα έχει αναπαράγει από μόνο του για τη φροντίδα της επιδερμίδας

Είναι προτιμότερο λοιπόν να χρησιμοποιείτε μία πετσέτα, στην οποία έχετε ρίξει λίγες σταγόνες νερού και να καθαρίζετε τοπικά το πρόσωπό σας. Έπειτα, εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα για να ενισχύσετε την ενυδάτωση. Επιλέξτε να καθαρίσετε καλά το πρόσωπό σας πριν πάτε για ύπνο, έτσι ώστε να μπορεί να αναπνέει.

Τέλος, αν πιείτε νερό πριν κοιμηθείτε αλλά και όταν ξυπνήσετε, να ξέρετε ότι βοηθάτε στη φυσική ενυδάτωση του οργανισμού σας. Αυτό σημαίνει πιο λαμπερό και υγιές δέρμα!

Πηγή: https://jenny.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

«Μονογονεϊκότητα: νομικό πλαίσιο ρύθμισής της»

xristiana

Θέλετε επειγόντως γλυκό; Επτά τροφές χωρίς ζάχαρη, που σταματούν τις λιγούρες

xristiana

Τσάι από χρυσάνθεμο: Τι πολύτιμα προσφέρει στην υγεία

xristiana