24/8/2022
Υλικά:
μισό πακέτο λιγκουίνι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε καρέ
1/2 φλ. τσαγιού λευκό, ξηρό κρασί
3 κ.σ. ζωμό κότας
1 ½ φλ. κρέμα γάλακτος
2 κ. σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
2 κ. γ. μέλι
1 κ. γ. ξίδι
τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζεις το ζυμαρικό σας σε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό και αρκετό αλάτι
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνεις το ελαιόλαδο και ψήνεις το κοτόπουλο αφού προηγουμένως το έχεις αλατοπιπερώσει
Ρίχνεις το κρασί και γυρίζεις το κοτόπουλο για να πάρει χρώμα
Αφού κοκκινίσει προσθέτετε το ζωμό και το αφήνεις να βράσει μέχρι να πιει λιγάκι τα υγρά
Χαμηλώνεις τη φωτιά και προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά
Τα αφήνεις να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα
Όταν είναι πλέον έτοιμη ρίχνεις τα λιγκουίνι αφού τα στραγγίσεις καλά
Ανακατεύεις και προσθέτεις το δυόσμο