ΚεντρικήΚοινωνικά

Κυπριακές μουσικές βραδιές με το βλέμμα στην κατεχόμενη Μόρφου

3/8/2022

Την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των τρικαλινούς με τους Κύπριους σηματοδοτεί μια νέα πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων.

Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Όμιλο Μόρφου της Κύπρου και με τη στήριξη των Τοπικών Κοινοτήτων Ράξας και Πρίνου, διοργανώνονται δύο μουσικές – χορευτικές βραδιές στα δύο αυτά χωριά. Την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Αυγούστου (στις 20:00), ο Δήμος Τρικκαίων και οι πρόεδροι των δύο κοινοτήτων υποδέχονται τον Πολιτιστικό Όμιλο Μόρφου.

Η κατεχόμενη Μόρφου και το πρόβλημα της τουρκικής κατοχής αλλά και η κυπριακή κουλτούρα θα προβληθούν μέσα από βίντεο του Μ. Γεωργιάδη, τα ποιήματα Μορφιτών, με διασκευασμένο ποίημα του Μόντη σε μονόπρακτο, τα μελοποιημένα τραγούδια του Ροδίνη και άλλων ποιητών, τους παραδοσιακούς χορούς και τις προβολές του Ανδρέα Χατζηκυριάκου, που επιμελήθηκε το όλο πρόγραμμα.

Παραλλήλως, θα παρουσιαστεί πρόγραμμα ελληνικής μουσικής από τον Μορφωτικό Σύλλογο Ράξας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πρίνου και το Σωματείο ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες, ο Δήμος Τρικκαίων και ο Σύλλογος Κυπρίων Τρικάλων συνδιοργάνωσαν εκδήλωση μνήμης για το πραξικόπημα και την εισβολή του «Αττίλα» το 1974, ενώ ο Δήμος Τρικκαίων είναι αδελφοποιημένος με τον Δήμο Υψωνα από το 2018.

Πηγή: https://www.cretalive.gr

Related posts

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού θα βρέξει

xristiana

Μεγάλη Δωρεάν Συναυλία Στην Πλατεία Αριστοτέλους

xristiana