ΚεντρικήΠεριβάλλον

Καταφύγια αδέσποτων ζώων στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

8/8/2022

Αξιοποιώντας τόσο ιδίους πόρους όσο και του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου θα προχωρήσει στη δημιουργία εγκαταστάσεων που θα λειτουργούν ως καταφύγια αδέσποτων ζώων. Στο έργο εντάσσονται η κατασκευή, η επισκευή, η συντήρηση των εγκαταστάσεων και ο εξοπλισμός τους. Στην προμήθεια θα περιλαμβάνεται κι ένα όχημα περισυλλογής και μεταφοράς αδέσποτων ζώων, το οποίο θα διαθέτει κλουβιά διαφόρων μεγεθών για την προσωρινή διαμονή των ζώων, κτηνιατρική ζυγαριά και σετ πρώτων βοηθειών.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί συνέχεια κι άλλων σημαντικών πρωτοβουλιών που έχει πάρει ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου για τη προστασία των αδέσποτων ζώων και τη στήριξη των φιλοζωικών οργανώσεων.

Από το 2016 μέχρι σήμερα, οι συμβάσεις που έχουν συναφθεί με κτηνιάτρους ανέρχονται στο ποσό των 145.300 ευρώ κι έχουν προσφέρει ιατρική φροντίδα, εμβολιασμό, νοσηλεία και χειρουργικές μικροεπεμβάσεις σε πάνω από 3.500 γάτες και σε περισσότερους από 1.000 σκύλους.

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου είναι μέλος του διαδημοτικού συνδέσμου ΠΕΣΥΔΑΠ, στις εγκαταστάσεις του οποίου περιθάλπονται ή φιλοξενούνται αδέσποτοι σκύλοι. Η συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις, όπως και με φιλόζωους και ευαισθητοποιημένους πολίτες, είναι συστηματική, ενώ έχουν τοποθετηθεί ποτίστρες και ταΐστρες σε αρκετά σημεία της πόλης. Εξάλλου, η δημοτική Αρχή έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη για αρκετές περιπτώσεις βασανισμού ή θανατώσεων ζώων.

 Τέλος, έχει πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με το φιλοζωικό σωματείο ΖωΕΣ στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, για την ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών γύρω από τη φιλοζωία.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Θεσσαλονίκη: Οκτώ πτώσεις δέντρων την Πέμπτη λόγω των ισχυρών ανέμων

xristiana

ΣΧΟΛΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

xristiana

Καιρός: Βροχοπτώσεις σε όλη τη χώρα με ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο

xristiana