ΚεντρικήΚοινωνικά

Κέντρο Αρχιμήδης – Πρόσκληση συμμετοχής στο νέο Κύκλο «Επιχειρηματικής Επιτάχυνσης» του ΕΚΠΑ

6/8/2022

Ο Επιχειρηματικός Επιταχυντής του Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας “Αρχιμήδης” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καλεί τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΕΚΠΑ που έχουν επιχειρηματικές ιδέες με στοιχεία καινοτομίας, ανεξάρτητα του βαθμού ωριμότητας, να υποβάλλουν Αίτηση για τη συμμετοχή τους στη δράση «Επιχειρηματική Επιτάχυνση στο ΕΚΠΑ», μέχρι την Πέμπτη 30/09/2022.

Η αίτηση συμμετοχής συμπληρώνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Κέντρου Αρχιμήδης: εδώ.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Ο Επιχειρηματικός Επιταχυντής του Κέντρου Αρχιμήδης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών έχει ως στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας μεταξύ των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, μέσω της επιτάχυνσης της επιχειρηματικής διαδικασίας από την ιδέα στην αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει σχεδιαστεί ένα καινοτόμο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης που υλοποιείται σε τρεις διαδοχικές φάσεις, σε συνάρτηση με το βαθμό ωριμότητας της εκάστοτε επιχειρηματικής ιδέας.

Το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης που παρέχεται σε Επιχειρηματικές Ομάδες με καινοτόμες ιδέες και με σημείο αναφοράς το ΕΚΠΑ, αποτελείται από ένα πλέγμα συμπληρωματικών υπηρεσιών και δράσεων, σχεδιασμένων στη βάση της μεθοδολογίας της Λιτής Επιχειρηματικής Εκκίνησης (Lean Startup).

Ο συνδυασμός παροχής εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών και εκπαιδευτικών σεμιναρίων (workshops) σε θεματολογία σχετική με την επιχειρηματικότητα, παράλληλα με τη στήριξη από έμπειρους μέντορες και τη δυνατότητα συνεργασίας και δικτύωσης που παρέχεται με αναγνωρισμένες επιχειρήσεις, συντελούν στην αποτελεσματική υποστήριξη των επιχειρηματικών ομάδων για την μεταφορά των επιχειρηματικών ιδεών τους στην αγορά.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Η πρόσκληση απευθύνεται στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΕΚΠΑ που επιθυμούν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ή/και να αναπτύξουν μια επιχειρηματική ιδέα. Ειδικότερα, ωφελούμενοι της πρόσκλησης είναι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές και ερευνητές, καθώς και μέλη ΔΕΠ.

Επιπρόσθετα, η πρόσκληση απευθύνεται και σε επιχειρηματικές ομάδες για τις οποίες πρέπει να πληρούνται αθροιστικά οι παρακάτω 2 όροι επιλεξιμότητας:
α. Τουλάχιστον 50% των ιδρυτικών μελών (founders) της ομάδας να είναι και μέλη της ελληνικής πανεπιστημιακής κοινότητας (προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, ερευνητές, μέλη ΔΕΠ), και
β. ο συντονιστής/εκπρόσωπος της ομάδας για τις ανάγκες του προγράμματος να προέρχεται από το ΕΚΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόσκληση συμμετοχής στο Πρόγραμμα Επιχειρηματικής Επιτάχυνσης και το Κέντρο Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ:

Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Αρχιμήδης Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 1 (Πλατεία Κλαυθμώνος), Τ.Κ. 105 61, Αθήνα
Τηλ. 210 368 9552
Website: https://archimedes.uoa.gr
Email: accelerator.archimedes@uoa.gr
LinkedIn profile

Πηγή: https://www.eduguide.gr

Related posts

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 16/3

xristiana

Επιμορφωτική ημερίδα για τα Μαθηματικά της Γ’ Λυκείου και τις Πανελλαδικές εξετάσεις

xristiana

Επιδοτούμενο Πρόγραμμα κατάρτισης για άτομα με αναπηρία έως 29 ετών

xristiana