ΚεντρικήΚοινωνικά

Θεσσαλονίκη: Συναυλία Για Την Ενίσχυση Του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου Από Το Δήμο Θέρμης

30/8/2022

Την αμέριστη στήριξή του στο σπουδαίο έργο το οποίο επιτελεί το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου παρέχει για μια ακόμη φορά ο δήμος Θέρμης.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Θέρμης Δρώμενα 2022» ο δήμος Θέρμης, δια της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Θέρμης (ΔΕΠΠΑΘ) διοργανώνει την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου συναυλία αγάπης και προσφοράς, στο Φράγμα της Θέρμης. Θα συμμετάσχουν το μουσικό σχήμα «Δέκα Μπουζούκια της Δόμνας», μαζί με τον Ανδρέα Καρακότα, τη Λαϊκή Ορχήστρα Ωδείου Θέρμης και την αγαπημένη ερμηνεύτρια Πέννυ Μπαλτατζή. Όλα τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τη στήριξη του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου.

⦁     Ώρα έναρξης συναυλίας: 21:00

⦁     Προπώληση εισιτηρίων: €10, εισιτήρια στο www.ticketservices.gr και στο Θέατρο Αυλαία, Τσιμισκή 136, Θεσσαλονίκη (Πλατεία ΧΑΝΘ), εισιτήριο στην είσοδο: €12 (Δωρεάν είσοδος για παιδιά έως 8 ετών)

⦁     Διοργάνωση: Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Θέρμης (ΔΕΠΠΑΘ), Δήμος Θέρμης, Παιδικά Χωριά SOS

⦁     Χορηγός Επικοινωνίας: Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5

Λίγα λόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS

Το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου είναι το δεύτερο Παιδικό Χωριό SOS που δημιουργήθηκε στη χώρα μας, στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης. Λειτουργεί από το 1997, εξασφαλίζοντας καθημερινά το περιβάλλον προστασίας και ασφάλειας σε παιδιά και οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Με εκτενή δράση σε 136 χώρες και 70 χρόνια εμπειρίας σε προγράμματα πρόληψης, οικογενειακής φροντίδας εναλλακτικού τύπου και υποστηριζόμενης ανεξάρτητης διαβίωσης, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ηγετικός φορέας προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών παγκοσμίως, με έμφαση στα παιδιά που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν την οικογένειά τους. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS ιδρύθηκαν το 1975. Έχοντας ως στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει σε μια οικογένεια υλοποιούν προγράμματα και δράσεις σε τρεις άξονες: (α) Ενδυνάμωση Οικογένειας, με 10 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και 6 Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα και στόχο την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών στο εσωτερικό της οικογένειας και την αποτροπή του κινδύνου απομάκρυνσης των παιδιών από το πλαίσιό της, (β) Ανάπτυξη και Προώθηση της Αναδοχής σε συνεργασία με τη UNICEF, ως εταίρος στο πρόγραμμα «Child Guarantee» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και (γ) Εναλλακτική Φροντίδα με 4 Παιδικά Χωριά SOS, 2 Στέγες Νέων και τον Ξενώνα Βρεφών SOS για παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να μεγαλώσουν με τη βιολογική οικογένειά τους. Η Διεθνής Ένωση των Παιδικών Χωριών SOS είναι σταθερός συνομιλητής και εταίρος, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κράτη μέλη της όσο και σε διεθνείς πρωτοβουλίες και συνεργασίες, όπως η καμπάνια Opening Doors for Europe.

Πηγή: http://www.thestival.gr

Πηγή φωτογραφίας: http://www.thestival.gr

Related posts

Τριήμερη Εθελοντική Αιμοδοσία

xristiana

Γιορτή Προσφοράς Και Εθελοντισμού Στο 25ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου

xristiana

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου, συνεχίζεται το Πρόγραμμα «Πολιτιστικές διαδρομές»

xristiana