ΚεντρικήΠεριβάλλον

Θεσπρωτία: Συνελήφθη ο κτηνοτρόφος μετά την αυτοψία στη μονάδα του για τις αγελάδες που πεθαίνουν από ασιτία

13/8/2022

Το μήνυμα της Κατρίνας Τσάνταλη – «Είναι μια πολύ καλή αρχή».

Σοκ και αποτροπιασμό προκάλεσαν οι φωτογραφίες που δημοσίευσε εχθές η συγγραφέας Κατρίνα Τσάνταλη από το χωριό Ζερβοχώρι της Θεσπρωτίας όπου «μυρίζει ψοφίμι» καθώς  «αγελάδες πεθαίνουν από ασιτία και μένουν όπου έπεσαν, μέχρι να απορροφηθούν από την μάνα γη». Η Κατρίνα Τσάνταλη υπέβαλλε μήνυση κατά του ιδιοκτήτη των ζώων στο Ζερβοχώρι Θεσπρωτίας που τα αφήνει σε αυτή την άθλια κατάσταση.

Μετά τη μήνυση της συγγραφέος, πραγματοποιήθηκε αυτοψία και έλεγχος στην κτηνοτροφική μονάδα στο Ζερβοχώρι Θεσπρωτίας από κλιμάκιο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Ηπείρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Epiruspost από τον έλεγχο που έκανε η Κτηνιατρική Υπηρεσία διαπιστώθηκε ότι υποσιτισμένα ήταν τέσσερις αγελάδες από τις 40 περίπου που έχει η μονάδα.

Αγελάδες

Στον ιδιοκτήτη της μονάδας επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο. Η Κτηνιατρική Υπηρεσία θα επανέλθει για έλεγχο μετά το πέρας δεκαημέρου και αν χρειαστεί θα προχωρήσει στη λήψη κι άλλων μέτρων.

https://www.instagram.com/p/ChHED8HjRPJ/?utm_source=ig_embed&ig_rid=d05f04f8-fb18-4b52-b232-fde322824a9e

Το μήνυμα της Κατρίνας Τσάνταλη

Η συγγραφέας παιδικών βιβλίων και συνιδρύτρια της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «A little shelter», με μεγάλη δράση στην περίθαλψη και προστασία αδέσποτων ζώων, σχολίασε την εξέλιξη σε ένα instastory τονίζοντας «Σας ευχαριστώ από καρδιάς όλους! Επουδενί δεν είναι 4… αλλά αυτό είναι μια πολύ καλή αρχή».

Επίσης, κάνοντας αναδημοσίευση ανάρτηση του δικηγόρου της, Αλέξανδρου Κασσανδρινού, ενημέρωσε τους διαδικτυακούς της φίλους πως ενεργείται ήδη από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας η προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.

Συνελήφθη ο κτηνοτρόφος από το Ζερβοχώρι

Μετά και την αυτοψία που πραγματοποίησε η διεύθυνση κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου και το σχετικο πρόστιμο που του επιβλήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online,gr, με εντολή του κ. Εισαγγελέα Θεσπρωτίας ο κτηνοτρόφος από το Ζερβοχώρι Παραμυθιάς συνελήφθη.

Ο συλληφθείς αυτη την στιγμή εχει οδηγηθεί στην Εισαγγελία Θεσπρωτίας οπου και του εχει αποδοθεί κατηγορία για παραμέληση και βασανισμό των ζώων και αναμένεται να απολογηθεί  εντος της επομένης ώρας.

Σε αναμονή για την απόφαση για το αν θα κρατηθεί με την διαδικασία του αυτοφώρου ή αν θα αφεθεί ελεύθερος μέχρι την δικάσιμο.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Ημικρανίες: Πώς συνδέονται με τα φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου

xristiana

Πώς θα κάνετε τα μάτια σας πιο όμορφα και μεγάλα;

xristiana

4 χτενίσματα για σένα που έχεις κοντό καρέ και δεν μπορείς να πιάσεις αλογοουρά

xristiana