7/8/2022
Υλικά
- 250 γρ. ζυμαρικά
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. σολομό, φιλέτο
- 250 γρ. ντοματίνια
- 1 αβοκάντο
- 3 κ. σ. παρμεζάνα, τριμμένη
- Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο, χοντροκομμένο
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε καλά και περιχύστε με ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν.
Βήμα 3
Ψήστε το σολομό για 10 λεπτά. Αφαιρέστε το δέρμα και τα κόκαλα και αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 4
Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση, ξεφλουδίστε και κόψτε το αβοκάντο σε κομμάτια παρόμοιου μεγέθους.
Βήμα 5
Συνδυάστε τα ζυμαρικά, τις ντομάτες, τα αβοκάντο και το σολομό σε μια σαλατιέρα.
Βήμα 6
Προσθέστε την παρμεζάνα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώστε, προσθέστε ψιλοκομμένο κόλιανδρο και σερβίρετε.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr