ΚεντρικήΠεριβάλλον

Εντυπωσιακό θέαμα με φάλαινα με μήκος πάνω από 12 μέτρα να κολυμπά ανοιχτά της Κύπρου

8/8/2022

Δείτε το βίντεο.

Μια φάλαινα φυσητήρας με μήκος πάνω από 12 μέτρα εντοπίστηκε να κολυμπά ανοικτά της Κύπρου και να πετάει το νερό από το μπροστινό μέρος του κεφαλιού της.

Όπως μεταδίδει το sigmalive.com τη φάλαινα φυσητήρα είδε και απαθανάτισε με κάμερα το πρωί της Παρασκευής (5/8) ο κυβερνήτης των σκαφών «Seaze the Day» Παναγιώτης Νικολαΐδης.

Ο ίδιος μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο κληθείς να απαντήσει εάν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα τέτοιο θαλάσσιο πλάσμα επεσήμανε ότι η συνάντηση ήταν απρόσμενη. «Ήταν η πρώτη φορά είδα σε φυσικό περιβάλλον τέτοιου είδους φάλαινα» σημείωσε.

Όπως τόνισε την είδε από μακριά να βγαίνει στην επιφάνεια της θάλασσας για να πάρει τις αναπνοές της και επειδή είδε το μπροστινό μέρος του κεφαλιού της να πετάει νερό στην επιφάνεια την πλησίασε πιο κοντά.

Ο Παναγιώτης Νικολαΐδης επίσης δήλωσε πως πρώτο του μέλημα ήταν να δει εάν η φάλαινα ήταν εντάξει και εάν δεν έχει μπει σε κάποια δίκτυα. Όταν αντιλήφθηκε ότι όλα ήταν καλά τράβηξε κάποια βίντεο.

Ο κ. Νικολαΐδης πρόσθεσε ότι η φάλαινα ήταν γύρω στα 12-13 μέτρα αλλά δεν αναγνώρισε αν πρόκειται για αρσενικό ή θηλυκό. «Συνήθως τα αρσενικά ενήλικα του είδους φεύγουν μόνα του και εφόσον ήταν μοναχικό πιθανόν να ήταν αρσενικό» είπε.

Εστιάζοντας κατά πόσο το συγκεκριμένο είναι φάλαινας είναι είδος προς εξαφάνιση ο κ. Νικολαΐδης τόνισε ότι υπάρχουν 250 φάλαινες φυσητήρες στο Αιγαίο.

Την τελευταία φορά που βρέθηκε στην Κύπρο και καταγράφηκαν από το τμήμα αλιείας ήταν το 2016-17 ανοιχτά της Κύπρου, 80 χιλιόμετρα από το Ζύγι.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή βίντεο: https://www.youtube.com

Πηγή φωτογραφίας: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Το πιο κολακευτικό κούρεμα για σγουρά μαλλιά

xristiana

Time for beauty news

xristiana

Θέλετε πυκνές βλεφαρίδες; Με αυτά τα tips θα τις αποκτήσετε σίγουρα

xristiana