ΚεντρικήΟμορφιά

Είστε σε διακοπές; Να τι πρέπει να κάνετε για να μην ξυρίζετε τα πόδια σας καθημερινά!

13/8/2022

Αν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που ξυρίζουν τα πόδια τους σας καταλαβαίνουμε ειδικά αν είστε ήδη σε διακοπές. Μιας και σχεδόν κάθε μέρα πρέπει να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία.

Όχι ότι είναι απαραίτητο αλλά μέσα σε μία μέρα το δέρμα έχει ήδη αγριέψει, το νοιώθετε όταν απλώνετε την ενυδατική σας κρέμα ή το αντηλιακό και ναι, είναι εκνευριστικό. 

Οι ειδικοί όμως είναι εδώ για να δώσουν λύση και σε αυτό το πρόβλημα. Θα πρέπει λοιπόν να ακολουθήσετε πιστά τις συμβουλές σας και να μένετε για μερικές μέρες ήσυχες και ξέγνοιαστες. 

Κανόνας 1ος: Πρέπει πάντα (αλλά πάντα) να χρησιμοποιείτε αφρό ξυρίσματος σε όλη την επιφάνεια των ποδιών σας. Ακόμη κι αν δεν έχετε πάρει μαζί σας το δικό σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε του φίλους σας. Το ίδιο κάνει.

Τα συστατικά του βοηθούν το ξυραφάκι να λειτουργήσει με τον σωστό τρόπο και η τρίχα απομακρύνεται όπως πρέπει. Αν πάλι έχετε πάει διακοπές με τις φίλες σας και δεν έχει καμιά τους μαζί αφρό μπορείτε να απλώσετε conditioner ή ενυδατικό λάδι.

Κανόνας 2ος: Η απολέπιση είναι ότι καλύτερο πριν το ξύρισμα. Αν τα νεκρά κύτταρα απομακρυνθούν και το δέρμα μείνει πεντακάθαρο τότε το ξύρισμα είναι πιο αποτελεσματικό.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σας scrub ή ένα γάντι απολέπισης το οποίο δεν θα απομακρύνει το μαύρισμα σας.

Κανόνας 3ος: Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση. Καλό είναι να επιλέξετε μία κρέμα με συστατικά που θρέφουν το δέρμα και ενυδατώνει σε βάθος. Παράλληλα χαρίζει έξτρα απαλότητα.

Επίσης μπορείτε να απλώσετε και ένα λάδι ενυδάτωσης και αναδόμησης του δέρματος χωρίς άρωμα ώστε να μην προκαλέσετε ερεθισμό οι ανεπιθύμητες κοκκινίλες.

Το after sun είναι επίσης κατάλληλο για μετά το ξύρισμα αφού τα περισσότερα προϊόντα έχουν συστατικά που αναδομούν, απαλύνουν και ανακουφίζουν το ερεθισμένο δέρμα.

Ακολουθείστε τα τρία βήματα και αν είστε σίγουρες ότι θα ξεχάστε το καθημερινό ξύρισμα στις διακοπές σας.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δεν αρκεί το βούρτσισμα: Τι να τρώτε για γερά και υγιή δόντια

xristiana

Παιδική παράσταση από το Σύλλογο Γονέων βρεφονηπιακών σταθμών Νέας Ιωνίας

xristiana

Πώς θα φας εκτός σπιτιού υγιεινά;

xristiana