ΚεντρικήΚοινωνικά

Δ. Αρταίων: Θεατρική παράσταση “Τρεις.. κι ο Αίσωπος”, σε Πλαγιά, Ηλιόλουστο & Χέρσο

26/8/2022

Οι μύθοι του Αισώπου προσλαμβάνουν θεατρική έκφραση από το θεατρικό σχήμα του ‘’Μικρού Βορρά’’ που διάλεξε να παρουσιάσει τέσσερις από αυτούς, σε παραστάσεις που θα δοθούν τις επόμενες μέρες σε Πλαγιά, Ηλιόλουστο και Χέρσο.

“Η αλεπού και ο λέλεκας”“Καθένας με τη γνώμη του”“Ο τζίτζικας και τα μυρμήγκια” και το “Λιοντάρι και η Ποντικίνα”, από τα πιο δημοφιλή έργα του αρχαίου μυθοποιού, συγκροτούν την παράσταση ‘’Τρεις… κι ο Αίσωπος’’.

Τρεις ηθοποιοί επί σκηνής μεταμορφώνονται κάθε φορά σε διαφορετικούς χαρακτήρες για να εμψυχώσουν και να αφηγηθούν τους τέσσερις μύθους. Κάθε μύθος αναπαρίσταται με ένα διαφορετικό είδος θεάτρου (θέατρο φόρμας, μουσικό θέατρο, κουκλοθέατρο, θέατρο με μάσκα), προκειμένου να εισάγει τα παιδιά στον πλούτο και την ποικιλία των μέσων με τα οποία μπορεί να λεχθεί μια ιστορία.

Το στοιχείο του εκπαιδευτικού θεάτρου είναι έντονο στις παραστάσεις που έχουν μια διαδραστική λειτουργία καθώς ηθοποιοί και παιδιά εξετάζουν μαζί έννοιες όπως η φιλία, η βία, ο ρατσισμός, η αυτοπεποίθηση, το θάρρος της γνώμης και η αξία της εργατικότητας και της προνόησης.

Με ώρα έναρξης στις 20:30 η παιδική θεατρική παράσταση ‘’Τρεις…κι ο Αίσωπος’’ θα πραγματοποιηθεί:

– Παρασκευή 26 Αυγούστου στην πλατεία της Πλαγιάς
– Σάββατο 27 Αυγούστου στην αυλή του πρώην Δημοτικού Σχολείου Ηλιολούστου
– Κυριακή 28 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία Χέρσου.

Οι εκδηλώσεις, ψυχαγωγικού χαρακτήρα για το παιδί και για όλη την οικογένεια, διοργανώνονται από τον Δήμο Κιλκίς σε συνεργασία με τις Κοινότητες, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Πηγή: https://www.otavoice.gr

Related posts

Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας: Καλοκαιρινή Εκδήλωση Της “Παιγνιοθήκης ΑμεΑ”

xristiana

Ζάκυνθος: Οριοθετημένες οι πυρκαγιές, χωρίς ενεργό μέτωπο

xristiana

Δράση Αιμοδοσίας Του Δήμου Διονύσου

xristiana