ΚεντρικήΚοινωνικά

«Διάστημα και Αστρονομία» από το 2ο θερινό σχολείο «ΗΡΩΝ»

27/8/2022

Ξεκινά την Τρίτη 30 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, το 2ο θερινό σχολείο «ΗΡΩΝ» με θέμα «Διάστημα και Αστρονομία», για μαθητές/μαθήτριες Λυκείου, που συνδιοργανώνεται από το Ερευνητικό Εργαστήριο Υψηλών Συχνοτήτων, Μεταϋλικών και μη Γραμμικών Κυμάτων (HERON LAB) του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον Δήμο Πύργου.

Οι διαλέξεις και οι δραστηριότητες-πειράματα του 2ου θερινού σχολείου «ΗΡΩΝ» θα πραγματοποιηθούν στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου και στο Κέντρο Δορυφορικών Επικοινωνιών «Θερμοπύλαι» του ΟΤΕ στη Σκάρφεια Φθιώτιδας.

Μέσα από αυτές τις διαλέξεις και τις δραστηριότητες και την αλληλεπίδραση με τους Καθηγητές Πανεπιστημίων και τους ερευνητές, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να αντιληφθούν τον κόσμο που ζουν και τους περιβάλει και να συνειδητοποιήσουν ότι η εξερεύνηση του διαστήματος συνδέεται άμεσα με την τεχνολογική πρόοδο και την ανάπτυξη μιας χώρας και προσελκύει όχι μόνο αστροφυσικούς αλλά και επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων όπως μηχανικούς, βιολόγους, γεωλόγους, κλπ.

Το θερινό σχολείο «ΗΡΩΝ», ως νέος θεσμός για την περιοχή της Ηλείας, φιλοδοξώντας να συμβάλει στη μορφωτική καλλιέργειά της, διοργανώνει επίσης δύο εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό.

Την Τετάρτη 31 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί βραδιά αστροπαρατήρησης στο Πολιτιστικό Κέντρο Κούβελου, με χρήση των οπτικών τηλεσκοπίων του HERON LAB και του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας (Σ.Ε.Α.Φ) και ταυτόχρονα σύνδεση και παρατήρηση σε πραγματικό χρόνο με το οπτικό τηλεσκόπιο 17΄΄ του Κακογιάννειου Αστεροσκοπείου Υπάτης.

Την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου θα γίνει διάλεξη με θέμα «Μηχανισμός των Αντικυθήρων-ο πρώτος υπολογιστής», στο αμφιθέατρο του 1 ου Γυμνασίου Πύργου, από τον Καθηγητή Φυσικής Διαστήματος του ΕΚΠΑ κ. Ξενοφώντα Μουσά.

Υπενθυμίζεται ότι η δαπάνη λειτουργίας του θερινού σχολείου «ΗΡΩΝ» καλύπτεται από τον Δήμο Πύργου και όλες οι δράσεις του παρέχονται δωρεάν στους μαθητές.

Στην ιστοσελίδα του εργαστηρίου HERON LAB https://heronlab.phys.uth.gr μπορείτε να δείτε πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα του θερινού σχολείου.

Πηγή: https://www.otavoice.gr

Related posts

«Η δική μας Μελίνα» στο Δήμο Δάφνης – Υμηττού

xristiana

Σημαντική Διημερίδα Για Την Επιρροή Του Αθλητισμού Στην Ψυχική Υγεία Των Νέων

xristiana

«Βροχή» από προγράμματα «Εξοικονομώ» πριν από τις εκλογές

xristiana