ΚεντρικήΠεριβάλλον

Γαλλία: Νωρίτερα, λόγω κλιματικής αλλαγής, η συγκομιδή των σταφυλιών σαμπάνιας

26/8/2022

Η συγκομιδή των σταφυλιών σαμπάνιας ξεκίνησε νωρίτερα φέτος, καθώς η κλιματική αλλαγή αναγκάζει τους παραγωγούς του γαλλικού αφρώδους οίνου να ξανασκεφτούν πώς φτιάχνουν το πολυπόθητο αφρώδες κρασί.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και η χειρότερη ξηρασία που έχει καταγραφεί έχουν προκαλέσει τεράστιες πυρκαγιές και έχουν οδηγήσει σε περιορισμούς στη χρήση του νερού σε ολόκληρη τη Γαλλία. Αλλά ενίσχυσαν επίσης την ωριμότητα των σταφυλιών.

Μια συγκομιδή Αυγούστου, αντί στις αρχές Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, ήταν μια εμπειρία στην Καμπανία στο παρελθόν, είπε ο Charles Philipponnat, πρόεδρος του οικογενειακού οινοποιείου Philipponnat Champagne που παράγει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες μπουκάλια το χρόνο.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει επιπτώσεις τώρα», είπε στο οινοποιείο του στη βόρεια Γαλλία.

Γύρω του, οι συλλέκτες που προσλαμβάνονταν για τη σύντομη περίοδο συγκομιδής και πλήρωναν για ό,τι μάζευαν, δούλευαν σε θερμοκρασίες πολύ πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου καθώς ο ήλιος έπεφτε στην απότομη πλαγιά όπου φύεται το πολύτιμο σταφύλι Pinot.

Είναι σημαντικό να μαζεύονται τα σταφύλια πριν γίνουν υπερβολικά ώριμα και γεμάτα ζάχαρη.

Οι παραγωγοί σε όλη τη Γαλλία αναμένουν ότι η φετινή σοδειά θα αποφέρει καλής ποιότητας σοδειά όταν βγει στην αγορά, μια ανακούφιση μετά τις επιθέσεις παγετού και μυκήτων που κατέστρεψαν τους αμπελώνες το 2021, κάτι που ο ξηρός και ζεστός καιρός βοήθησε να αποτραπεί φέτος.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ένα ζευγάρι δεν κάνει παιδιά και πηγαίνει στο γιατρό…

xristiana

Δείτε τον (αληθινό) Δία με τον κεραυνό του (βίντεο)

xristiana

«Καλοκαιρινή Βραδιά» Για Την Στήριξη Των Οικογενειών Του «Ορίζοντα»

xristiana