ΚεντρικήΟμορφιά

Αυτοί είναι οι λόγοι που τα μαλλιά σας αποκτούν λιπαρότητα! Έτσι θα την αντιμετωπίσετε

1/8/2022 

Τα λιπαρά μαλλιά είναι πράγματι ένα πρόβλημα που δυσκολεύει πολύ την καθημερινότητα μας. Ξέρουμε ότι είναι ενοχλητική και η αίσθηση και η όψη τους αλλά πρέπει να το αντιμετωπίσουμε αφού προηγουμένως μάθουμε τους λόγους που την προκαλούν. Είναι αρκετοί και τις περισσότερες φορές έχουμε την ευθύνη.

Αρχικά οι ειδικοί λένε ότι η λιπαρότητα στα μαλλιά συχνά έχει να κάνει με κάποια μορφή ορμονικής διαταραχής. Αυτό φυσικά μπορούμε να το ανακαλύψουμε μόνο αφού κάνουμε τις απαραίτητες εξετάσεις. Επίσης αν συμβαίνει κάτι τέτοιο το πιθανότερο είναι να αντιμετωπίζουμε και θέμα λιπαρότητα ή ακμής στην επιδερμίδα. 

Η υπερβολική χρήση προϊόντων styling με έλαια στη σύνθεση τους ή και το λάθος σαμπουάν (ακατάλληλο για τον τύπο των μαλλιών μας) μπορεί επίσης να προκαλέσει λιπαρότητα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συμβουλευτούμε τον κομμωτή μας. Είναι ο μοναδικός που γνωρίζει την ποιότητα της τρίχας μας και εκείνος που μπορεί να μας προτείνει τις σωστές φόρμουλες. Και καλό είναι την περίοδο που η λιπαρότητα είναι πιο έντονη να σταματήσουμε τη χρήση των λαδιών ακόμα και στις άκρες. 

Η υπερβολική ποσότητα κοντίσιονερ και ενυδατικής μάσκας σε όλη την επιφάνεια των μαλλιών είναι επίσης ένας από τους βασικούς λόγους εμφάνισης της λιπαρότητας. Τα συγκεκριμένα προϊόντα ναι μεν χαρίζουν στην τρίχα την απαραίτητη υγρασία αλλά αν δεν χρησιμοποιηθούν με τον σωστό τρόπο έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Καλό είναι λοιπόν να περιοριστούμε στις άκρες των μαλλιών αποφεύγοντας το υπόλοιπο μέρος και ποτέ μα ποτέ δεν απλώνουμε στη ρίζα. Είναι απαγορευτικό, οι ειδικοί επιμένουν.

Μια συνήθεια που έχουμε σχεδόν όλες είναι επίσης η πηγή του κακού. Πιάνουμε τα μαλλιά μας πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Γίνεται ασυναίσθητα το ξέρουμε και οι ίδιες αλλά αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι ότι τα χέρια μας μεταδίδουν την λιπαρότητα στα μαλλιά, όσο περίεργο κι αν ακούγεται. Εδώ μόνο εμείς έχουμε τη λύση.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Αν υποφέρεις από αϋπνίες αυτά τα 5 φρούτα θα σε σώσουν

xristiana

Παράταση Έως Τις 17/8 Για Τις Αιτήσεις Στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ Και ΚΔΑΠμεΑ

xristiana

Ο Καναδάς καίγεται, οι ΗΠΑ πνίγονται στον καπνό – Τρομακτικές εικόνες με την πορτοκαλί καταχνιά

xristiana