ΚεντρικήΟμορφιά

Έχεις ακμή στο στήθος;

31/8/2022

Η ακμή γενικά μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε μέρος του σώματός σου, όπως στο πρόσωπο, στο τριχωτό της κεφαλής, στη πλάτη και στο στήθος. 

Ενώ όμως η θεραπεία της ακμής στο πρόσωπό εξακολουθεί να είναι διαχειρίσιμη, η ακμή στο στήθος ίσως σε δυσκολέψει λίγο περισσότερο στην αντιμετώπισή της. Διάβασε παρακάτω κάποιες από τις αιτίες που τη προκαλούν και προσπάθησε να τις αποφύγεις.

Ο ιδρώτας είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες ακμής στο στήθος σου. Αυτή η υγρασία που παραμένει στο δέρμα σου για μεγάλα χρονικά διαστήματα λόγω ζέστης ή άσκησης, μπορεί να αναμειχθεί με τη «βρωμιά» ή το body oil αν χρησιμοποιείς, φράζοντας τους πόρους του δέρματος. 

Οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι ένα γρήγορο μπάνιο μετά την υπερβολική εφίδρωση από την προπόνηση, ώστε να αποτρέψεις τα ανεπιθύμητα σπυράκια. 

Γνώριζες ότι ορισμένα συστατικά στα προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ μπορεί να φράξουν τους πόρους ή να ερεθίσουν το δέρμα και να προκαλέσουν σπυράκια; Όταν αγοράζεις λοιπόν ενυδατικές κρέμες, λοσιόν σώματος, foundation και concealers, αναζήτησε προϊόντα που δεν είναι φαγεσωρογόνα ή μη ακνεογόνα. 

Επίσης το σαμπουάν σου μπορεί να είναι η αιτία για την ακμή στο στήθος σου. Ορισμένα προϊόντα περιποίησης μαλλιών περιέχουν χημικά και κάνοντας μπάνιο αυτά γλιστράνε στο δέρμα, φράζοντας τους πόρους.  

Τέλος, επίλεξε υφάσματα που αναπνέουν και απόφυγε ρούχα που είναι πολύ στενά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν να φορούν βαμβακερά σουτιέν καθώς έτσι δεν αναπνέει το δέρμα παγιδεύοντας τον ιδρώτα.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πώς θα αναζωογονήσεις την επιδερμίδα σου μετά από μια ημέρα κάτω από τον καυτό ήλιο

xristiana

Δήμος Αγίας Βαρβάρας: Δωρεάν Rapid Test Για Όλους Τους Δημότες

xristiana

Κινητοποίηση αναπήρων, χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους στο Υπουργείο Υγείας

xristiana