News ΑΜΕΑΚεντρική

Έρχονται κάμερες που θα “κόβουν” κλήσεις σε όσους παρκάρουν σε θέσεις ΑμεΑ

29/8/2022

Η αρχή θα γίνει από τον Δήμο Θεσσαλονίκης όπου το σύστημα καμερών μέσα σε 2 λεπτά θα βγάζει φωτογραφίες το παρκαρισμένο όχημα και στη συνέχεια θα γίνεται διασταύρωση των στοιχείων.

Τα σχέδια του Δήμου Θεσσαλονίκης αναφορικά με τις θέσεις στάθμευσης για τα ΑμεΑ ανακοίνωσε ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου κ. Γιάννης Καστούρας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm». Η μεγάλη είδηση αφορά την τοποθέτηση ενός νέου συστήματος με κάμερες που θα καταγράφει τα στοιχεία όσων παρκάρουν παράνομα σε μία από αυτές τις θέσεις και θα “κόβεται” κλήση.

Οι κάμερες αυτές μέσα σε ένα 2λεπτο θα βγάζουν φωτογραφία το παρκαρισμένο όχημα και στη συνέχεια – για πρώτη φορά στην Ελλάδα – θα προχωρά άμεση διασταύρωση των στοιχείων με τη βάση δεδομένων του υπουργείου για τους νόμιμους ιδιοκτήτες, Στους μη δικαιούχους θα βεβαιώνεται κατευθείαν η παράβαση”, δήλωσε ο κ. Καστούρας και συνέχισε ανακοινώνοντας τη δημιουργία νέων θέσεων για τα ΑμεΑ.

Η διοίκηση παρέλαβε 81 θέσεις (για ΑμεΑ) και τους επόμενους μήνες θα δημιουργηθούν συνολικά 150. Το 2023 ο δήμος Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει την πιο άρτια θέση στάθμευσης για άτομα με αναπηρία. Κατασκευαστικά θα είναι μια παράλληλη ράμπα, κατά μήκος του αυτοκινήτου, με υποβάθμιση του πεζοδρομίου ώστε να μπορεί ο χρήστης του αμαξιδίου να μπει και να βγει από το όχημα στο ίδιο επίπεδο και να μην υπάρχει υψομετρική διαφορά με το πεζοδρόμιο”.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι δηλώσεις του κ. Καστούρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος στην Παύλου Μελά, όταν ζήτησε από έναν Ισπανό, μόνιμο κάτοικο Γερμανίας, να μετακινήσει το παρανόμως σταθμευμένο αυτοκίνητό του που είχε κλείσει μια θέση Αμε.

Ο Ισπανός αντέδρασε άσχημα και με ένταση στην υπόδειξη του κ. Καστούρα και του επιτέθηκε χτυπώντας το καπό του αυτοκίνητού του. Το συμβάν έληξε με την παρέμβαση της αστυνομίας η οποία τον συνέλαβε και τον οδήγησε στον εισαγγελέα για να απολογηθεί.

Πηγή: voria.gr

Πηγή: https://www.caranddriver.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Παραδοσιακό γλέντι με τη Γωγώ Τσαμπά στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

xristiana

Δήμος Γόρτυνας: Εθελοντική Αιμοδοσία

xristiana

“Kalamata Dance Challenge Performance”

xristiana