News ΑΜΕΑΚεντρική

Ένας φιλόξενος χώρος για παιδιά και ενήλικες ΑμεΑ δημιουργείται στα Βόρεια Προάστια

12/8/2022

Για τη δημιουργία ενός χώρου στη Μεταμόρρφωση που θα ανοίξει την… αγκαλιά του σε όλα τα παιδιά και τους ενήλικες με αναπηρία στα Βόρεια Προάστια ενημερώνει η πρόεδρος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Ειδικού Σχολείου Αμαρουσίου Όλγα Κολοκοτρώνη, η οποία δηλώνει «υπερήφανη μητέρα δύο παιδιών με ειδικές ανάγκες».

Ειδικότερα, στη σχετική επιστολή που μας απέστειλε η κ. Κολοκοτρώνη αναφέρει:

«Ήρθε η ώρα οι γονείς των παιδιών με ιδιαιτερότητες να κάνουμε κάτι οι ίδιοι για τα παιδιά μας ώστε η κοινωνία να ανοίξει τα μάτια της, τα αυτιά της αλλά και την αγκαλιά της, ώστε να ενταχθούν και αυτά τα άτομα σε όλα αυτά που κάνει ένας άνθρωπος τυπικής ανάπτυξης. Ποιος είπε ότι τα παιδιά αλλά και οι ενήλικες με αναπηρία δεν μπορούν… ποιος είναι αυτός που θα κρίνει το τι μπορεί να κάνει κάποιος και τι όχι. 

Ως μητέρα δύο παιδιών με αναπηρία, αλλά και ως πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ο Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, δεν θα μπορούσα να μην κάνω κάτι ώστε αυτά τα παιδιά και οι γονείς να βγουν από το περιθώριο που τους έχει βάλει η ίδια η κοινωνία. Έτσι, μετά από κάποιες συναντήσεις που έκανα με έναν από τους μεγαλύτερους Ομίλους στον χώρο των ΚΔΑΠ ΜΕΑ, αλλά και την ευαισθησία που τους διακρίνει, αποφάσισα να κάνω το επόμενο βήμα, δημιουργώντας έναν χώρο όπου τα παιδιά και οι ενήλικες με αναπηρία να κάνουν πράγματα που τους αρέσουν και αγαπούν…

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνω τη συνεργασία μας με τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πρόσβαση, δημιουργώντας έναν ξεχωριστό, υπέροχο και ιδιαίτερο χώρο που ανοίγει την αγκαλιά του σε όλα τα παιδιά, τους ενήλικες με αναπηρία και τις οικογένειες τους. Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για άτομα με αναπηρία) Πρόσβαση έρχεται στα Βόρεια Προάστια!

Ο νέος μας χώρος θα βρίσκεται στη Μεταμόρφωση, στην οδό Αδριανείου 50.

Ο Όμιλος, με τη γνώση, την εμπειρία και την επαγγελματική του συνέπεια, έρχεται να προσφέρει και στα δικά μας παιδιά, αλλά και τους ενήλικες με αναπηρία, με καθημερινά εσωτερικά και εξωτερικά προγράμματα ενασχόλησης και δράσεων, τη δυνατότητα να ψυχαγωγούνται εκπαιδεύονται και να κοινωνικοποιούνται.

Τα ΚΔΑΠ ΜΕΑΠρόσβαση απευθύνονται σε άτομα με αναπηρία από 5 έως 55 ετών. Στον χώρο μας θα λειτουργούν πρωινά και απογευματινά τμήματα και οι υπηρεσίες προς τα άτομα θα παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ! Όπως και η μετακίνηση των ατόμων θα είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκίνησαν.

Είμαστε πανέτοιμοι να αγκαλιάσουμε τα παιδιά και τους ενήλικες με αναπηρία, να τους προσφέρουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, που τόσο την αξίζουν κι άλλο τόσο την έχουν ανάγκη. Να τους δείξουμε έναν κόσμο που αγαπάει τα άτομα με αναπηρία, τα αποδέχεται και δεν φοβάται να τους προσφέρει ένα καλύτερο αύριο».

Για πληροφορίες σχετικές με τον χώρο και τις υπηρεσίες που παρέχονται οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στους τηλ. αριθμούς 210 2855477 & 6988 264788.

Διεύθυνση: Αδριανείου 50, Mεταμόρφωση.

Email: lykovrisi@kdapmeaprosvasi.gr

Πηγή: https://enypografa.gr

Related posts

Summit Για Την Καταπολέμηση Της Παχυσαρκίας

xristiana

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΩ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΓΟ 4 ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΜΕ ΚΩΔ. ΟΠΣ 5011444 (Ε.Π. «Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020»)

xristiana

Οι στόχοι στη ζωή κάνουν καλό στην υγεία

xristiana