ΚεντρικήΜαγειρική

Ζυμαρικά με σολομό και αβοκάντο

7/8/2022

Υλικά

  • 250 γρ. ζυμαρικά
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. σολομό, φιλέτο
  • 250 γρ. ντοματίνια
  • 1 αβοκάντο
  • 3 κ. σ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο, χοντροκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βήμα 2
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε καλά και περιχύστε με ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν.

Βήμα 3
Ψήστε το σολομό για 10 λεπτά. Αφαιρέστε το δέρμα και τα κόκαλα και αφήστε τα στην άκρη.

Βήμα 4
Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση, ξεφλουδίστε και κόψτε το αβοκάντο σε κομμάτια παρόμοιου μεγέθους.

Βήμα 5
Συνδυάστε τα ζυμαρικά, τις ντομάτες, τα αβοκάντο και το σολομό σε μια σαλατιέρα.

Βήμα 6
Προσθέστε την παρμεζάνα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώστε, προσθέστε ψιλοκομμένο κόλιανδρο και σερβίρετε.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

ΔΠΜΣ “Εκπαίδευση για την Αειφορία και το Περιβάλλον” από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

xristiana

Διήμερο Φεστιβάλ στη φύση με δράσεις για όλες τις ηλικίες στο Μαγγανιακό του Δήμου Μεσσήνης

xristiana

“Ετοιμάζουν” την κακαβιά για να σπάσουν το ρεκόρ Guinness

xristiana