ΚεντρικήΟμορφιά

Underpainting: Η viral τεχνική στο μακιγιάζ που μεταμορφώνει το πρόσωπό σου!

13/7/2022

Μπορεί να έχεις δει αυτά τα βίντεο του TikTok με γυναίκες που εφαρμόζουν το contouring, την γυαλάδα και το ρουζ πριν από το foundation τους. Τότε, ίσως, να θεώρησες ότι ήταν απλώς ένα ακόμη viral trend του μακιγιάζ, αλλά έκανες λάθος. Αυτή η τεχνική, γνωστή ως underpainting, είναι βασικό στοιχείο των makeup artists εδώ και δεκαετίες.

Underpainting: Η τεχνική που λατρεύουν οι επαγγελματίες make up artists

Η τεχνική είναι απλή! Απλώνεις το concealer σου, το contour, το ρουζ και το highlighter  και μετά συνεχίζεις με το μέικ απ σου. Φυσικά, αυτό έρχεται σε αντίθεση με όλους τους κανόνες μακιγιάζ που γνώριζες μέχρι σήμερα, αλλά όσον αφορά την ομορφιά και το μακιγιάζ απλά δεν υπάρχουν κανόνες. Ανάλογα, λοιπόν, με το πόσο εντυπωσιακό θέλεις να είναι το make up λουκ σου, τόση ποσότητα βάζεις από τα προϊόντα.

Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο από επαγγελματίες make up artists εδώ και χρόνια για να δημιουργήσουν μια απαλή σμιλεμένη εμφάνιση που μεταμορφώνει το πρόσωπό σου. Για να πετύχεις αυτό το καλοκαιρινό λουκ θα πρέπει οι έντονες ρίγες του ρουζ και του contouring που σμιλεύει τα ζυγωματικά να περαστούν πριν αναμειχθούν με τυχόν σκληρές στρώσεις από foundation.

Tik Tok: Η αναβίωση της τεχνικής “underpainting”

Το underpainting μπορεί να μοιάζει με το απόλυτο ελαφρύ καλοκαιρινό μακιγιάζ, αλλά εξακολουθεί να χρειάζεται προσπάθεια για να πετύχεις το καλύτερο αποτέλεσμα. Ωστόσο, το Tik Tok έφερε ξανά στο προσκήνιο αυτή την ιδιαίτερη τεχνική και έχει λατρευτεί από πολλούς. Οι χρήστες της γνωστής εφαρμογής ανεβάζουν απολαυστικά βίντεο από την εφαρμογή και το τέλειο φυσικό αποτέλεσμα της τεχνικής. 

Το μυστικό για τέλειο καλοκαιρινό μακιγιάζ

Δεδομένου ότι τα χρώματα που κάνουν αντίθεση πρέπει να εφαρμόζονται απευθείας στο δέρμα, είναι σημαντικό να είσαι καλά προετοιμασμένη και ενυδατωμένη για να αποφύγεις μία δυσάρεστη όψη. Σου συνιστώ, λοιπόν, να ξεκινήσεις με μια ενυδατική κρέμα για να ενισχύσεις αυτή τη δροσερή όψη του underpainting μετά το layering. 

Οδηγίες για ένα σωστό underpainting μακιγιάζ

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος οδηγός για τη σειρά που πρέπει να χρησιμοποιήσεις τα προϊόντα, εφόσον το foundation είναι το τελευταίο. Αν και ακόμη και αυτός ο κανόνας είναι ευέλικτος, καθώς μπορείς κάλλιστα να συμπληρώσετε λίγο μακιγιάζ εδώ ή εκεί.

Το tip είναι να εφαρμόσεις πρώτα το contouring, μετά το ρουζ και μετά το highlighter. Όσον αφορά την εφαρμογή, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα εύρος κινήσεων, συμπεριλαμβανομένου του χτυπήματος, της ανάμειξης ή του χτυπήματος με τα δάχτυλα. Τέλος, πρόσθεσε σιγά σιγά το foundation στα σημεία που το χρειάζεσαι για επιπλέον κάλυψη.

Πηγή: https://glance.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Μανουσάκης: Ο ΑΔΜΗΕ προωθεί την ενίσχυση του δικτύου ηλεκτρισμού στην Κεντρική και ΝΑ Ευρώπη

xristiana

56η Ετήσια Θεραπευτική Ενημέρωση 2023

xristiana

Ηλίας Τσαλαφατίνος

xristiana