ΚεντρικήΟμορφιά

BB cream ή CC cream; Ποια κρέμα ταιριάζει στις ανάγκες σου

9/7/2022

Οι ενυδατικές κρέμες BB και CC είναι πολλαπλών χρήσεων. Συνδυάζουν το μακιγιάζ και την περιποίηση της επιδερμίδας σε μια ενιαία φόρμουλα και φυσικά αποτελούν μία εξαιρετική επιλογή  για να απλοποιήσουν την πρωινή σου ρουτίνα. Ωστόσο μεταξύ τους έχουν κάποιες διαφορές. 

BB cream

Η BB cream ή αλλιώς βάλσαμο ομορφιάς έχει ελαφρύτερη υφή από τη βάση του make up, καλύπτει τους πόρους και τις λεπτές γραμμές. Τα συστατικά της χρησιμοποιούνται συχνά για τη φροντίδα και την ενυδάτωση του ξηρού δέρματος. Το υαλουρονικό οξύ, η γλυκερίνη τα αντιοξειδωτικά και το κολλαγόνο που περιέχει δίνουν στη bb την αξία ενός serum. Ενώ ταυτόχρονα προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες και την ηλιακή ακτινοβολία, αρκεί βέβαια να έχει υψηλό δείκτη προστασίας.

CC cream

Η CC cream είναι παρόμοια με την BB, αλλά έχει μεγαλύτερη κάλυψη. Συγκεκριμένα, έχει σχεδιαστεί για να διορθώνει τους αποχρωματισμούς όπως: την ερυθρότητα, τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, τις καφέ κηλίδες και την ακμή. Η συγκεκριμένη κρέμα προστατεύει από την πρόωρη γήρανση, είναι κατάλληλη για λιπαρό δέρμα  ενώ και αυτή σε προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία.

Eάν δεν είσαι λάτρης του παραδοσιακού foundation, οι κρέμες BB ή CC αποτελούν την ιδανική επιλογή.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δελτίο καλών ειδήσεων

xristiana

«Πρόσφυγας, η γυναίκα της Σμύρνης»: Την Τετάρτη τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού στο Νέο Ψυχικό

xristiana

Νεκροφόρα

xristiana