ΚεντρικήΟμορφιά

7 τρόποι για να βάλεις τη γυμναστική στην καθημερινότητά σου

30/7/2022

Η άσκηση είναι πολύ σημαντική για την υγεία και πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής. Ωστόσο επειδή μπορεί να μην έχεις αρκετό χρόνο να διαθέσεις, εμείς σου προτείνουμε κάποιες ιδέες ώστε να εντάξεις τη γυμναστική στη ζωή σου.

Όταν πας επίσκεψη στο σπίτι της φίλης σου, ξέχνα το ασανσέρ και ανέβα με τις σκάλες. Αυτός ο τρόπος θα αυξήσει τον καρδιακό σου ρυθμό, θα σε βοηθήσει στην ισορροπία και θα  βελτιώσει τη δύναμη των κάτω άκρων.

Αν εργάζεσαι από το σπίτι στον υπολογιστή σου και η καθημερινότητα σου απαιτεί καθιστική ζωή κάτι θα πρέπει να κάνεις για αυτό. Οπότε αν δεν χρειάζεται να κοιτάς το pc σου για λίγο, σήκω και περπάτησε μέσα στο σπίτι.

Όταν θα πας για ψώνια στο supermarket, μην πάρεις καρότσι για τα ψώνια σου. Προτίμησε να πάρεις ένα καλάθι. Με αυτό το τρόπο γεμίζοντας το γυμνάζεις τους μυς των χεριών αλλά κρατάς και την ισορροπία σου.

Άλλαξε την καρέκλα του γραφείου σου με μια μπάλα σταθερότητας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει σε ένα ενδεχόμενο πόνο στην πλάτη και στη βελτίωση της στάσης του σώματος σου. Επίσης ενώ κάθεσαι στην μπάλα, μπορείς να κάνεις μερικές ήπιες διατάσεις κινητικότητας για τον αυχένα, τη λεκάνη και τη σπονδυλική στήλη.

Προσπάθησε όταν πας κάπου με το αυτοκίνητο, να παρκάρεις πιο μακριά από τον προορισμό σου, ώστε να περπατήσεις περισσότερο (αρκεί να έχεις χρόνο).

Αποφάσισες να καθαρίσεις το δωμάτιό σου; Τότε μπορείς να το κάνεις με στυλ ή μάλλον χορεύοντας. Βάλε μουσική και κουνήσου με ρυθμό. Ο χορός είναι ένας υπέροχος τρόπος για να κάψεις θερμίδες.

Τέλος αν έβαλες να δεις την αγαπημένη σου ταινία στο netflix, μπορείς να τη παρακολουθήσεις από ένα στατικό ποδήλατο κάνοντας πετάλι, ή από το διάδρομο. Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις pilates.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Διανομή Τροφίμων Και Ειδών Προσωπικής Υγιεινής

xristiana

Εστία κινδύνου ο νεροχύτης: Έμμεση απειλή τα κλειστά παράθυρα και η θέρμανση τον χειμώνα

xristiana

3+1 μυστικά για super λαμπερά μαλλιά!

xristiana