ΚεντρικήΜαγειρική

Φριτάτα με σπαράγγια, τυρί ρικότα και γραβιέρα

7/7/2022

Υλικά

  • 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρεμμύδι σε φέτες
  • 450 γρ. σπαράγγια, κομμένα διαγώνια
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 3/4 φλ. τσαγιού τυρί ρικότα
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. σ. φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1/4 κ. γλ. αποξηραμένο εστραγκόν
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη γραβιέρα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι ανθεκτικό στο φούρνο σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 2
Προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3 λεπτά.

Βήμα 3
Προσθέστε τα σπαράγγια και μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά.

Βήμα 4
Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε το τυρί ρικότα και το αλάτι, το σχοινόπρασο και το εστραγκόν και ανακατέψτε.

Βήμα 5
Ρίξτε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να δέσει σχεδόν, αλλά να είναι ακόμα ρευστό από πάνω, περίπου 4 με 5 λεπτά. Κατά το μαγείρεμα, προθερμάνετε το φούρνο.

Βήμα 6
Ρίξτε τη γραβιέρα πάνω από τη φριτάτα και βάλτε το σκεύος στο φούρνο να ψηθεί μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί, περίπου 6 με 8 λεπτά.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Οδηγός φροντίδας μαζί με τα κατάλληλα προϊόντα για βελούδινο σώμα μετά τις διακοπές

xristiana

Πασχαλινό παζάρι αγάπης από το Σύλλογο “Ορίζοντας”

xristiana

Κρατάμε Τους Νέους Μακριά Από Το Κάπνισμα

xristiana